Presedintele Partidului Social-Democrat, Victor Ponta, a declarat luni ca regreta rezultatul alegerilor locale din Republica Moldova si ca si-ar fi dorit sa castige partidele pro-europene, adaugand insa ca "o sa-mi fie greu vreodata sa uit satisfactia domnului Dorin Chirtoaca cand il aplauda de il dureau mainile pe domnul Traian Basescu", transmite Agerpres. Igor Dodon, candidatul comunistilor, continua sa conduca cu 51,59%, dupa numararea a 43,33% din voturile exprimate in municipiul Chisinau, la alegerile locale de duminica. Pe locul al doilea se afla actualul primar si candidatul Partidului Liberal, Dorin Chirtoaca, cu 43,89% din voturi.

"M-as fi bucurat ca la alegerile locale din Republica Moldova sa castige partidele pro-europene. Strict politic, regret rezultatul, desi o sa-mi fie greu vreodata sa uit satisfactia domnului Dorin Chirtoaca cand il aplauda de il dureau mainile pe domnul Traian Basescu. Nu stiu daca l-a ajutat cu ceva acum domnul Basescu, in general cei care-l ajuta pe domnul Basescu isi termina soarta foarte repede sau, in orice caz, foarte neplacut. Cred ca este un blestem si ar trebui sa se gandeasca mai mult la lucrul acesta", a declarat Ponta.

Voturile numarate pana acum sunt, in majoritate, cele din Chisinau, nu si din suburbii, al caror favorit este considerat Dorin Chirtoaca.

Potrivit legislatiei din Republica Moldova, al doilea tur de scrutin, in care batalia se va da intre primii doi candidati, va fi organizat doar daca niciun candidat nu obtine majoritatea in primul tur, adica peste 50% din voturi. Daca unul dintre acestia obtine peste 50%, el este ales din primul tur.