Uniunea Social-Liberala urmeaza sa depuna miercuri, la Parlament, trei proiecte de lege care vizeaza reducerea numarului senatorilor si deputatilor la maximum 300, interzicerea migratiei politice si dobandirea mandatelor de parlamentari de catre candidatii care castiga cele mai multe voturi in colegii, potrivit Mediafax, care citeaza surse politice. Cele trei proiecte de lege au fost elaborate ca reactie la reforma Constitutiei si a legii electorale propuse de Administratia Prezidentiala.

Conform surselor citate, unul dintre proiectele legislative care vor fi propuse se va referi la reducerea numarului de parlamentari la maximum 300.

Un al doilea proiect de lege vizeaza modificarea sistemului de vot, propunand alegerea parlamentarilor tot in sistem uninominal, dupa modelul care functioneaza in cazul primarilor. Astfel, USL propune dobandirea mandatelor de parlamentari de catre candidatii care castiga cele mai multe voturi in colegii.

O a treia lege care va fi propusa de USL prevede interzicerea migratiei politice, stabilind ca un parlamentar ales sub sigla unei formatiuni isi pierde mandatul daca demisioneaza din partidul respectiv.