Unul dintre obiectivele principale prezentate in "Viziunea USL pentru educatie si Conceptia USL asupra educatiei" lansata, sambata, la Palatul Parlamentului, este construirea celui mai mare laser din lume, scrie Mediafax.

USL isi propune, daca va ajunge la guvernare, realizarea proiectului ELI (Extreme Light Infrastructure), adica asumarea cu prioritate a proiectului de construire a celui mai puternic laser din lume, sustinut de Consiliul Investitorilor Straini.

"Viziunea pentru educatie a USL", prezentata de senatorul PSD Ecaterina Andronescu acuza subfinantarea si politizarea sistemului de invatamant, cresterea somajului in randul tinerilor.

Printre obiectivele USL se numara alocarea a 3% din PIB pentru cercetare, realizarea a 50.000 de noi locuri in gradinite si scoli pana in 2016, un nivel al salariului minim al unui profesor, pana in 2014, egal cu salariul mediu pe economie.

De asemenea, PSD si PNL isi propune informatizarea si asigurarea accesului la Internet rapid in toate unitatile de invatamant, refacerea taberelor scolare, stimularea parteneriatului public-privat, revigorarea si extinderea cursurilor de limba romana, cultura si civilizatie romaneasca in tarile cu comunitati importante de romani.