Vicepresedintele Senatului Dan Voiculescu considera proiectul presedintelui Traian Basescu de revizuire a Constitutiei drept un scenariu SF.

"Traian Basescu nu a expus ieri un proiect de Constitutie, ci un scenariu SF. Cand realitatea devine prea dura, unii se refugiaza in fictiune. In 1945, izolat in propriul buncar, si Adolf Hitler facea planuri pentru a recuceri Europa. Acum, domnul de la Cotroceni, care se zbate la 10% din increderea populatiei, care a ratat toate obiectivele de politica interna si externa, care si-a incalcat toate angajamentele, s-a decis sa revizuiasca Constitutia si nu oricum, ci plasandu-se pe sine deasupra legii si a oamenilor, oferindu-si imunitate absoluta", a declarat Dan Voiculescu, citat de Agerpres.

El a subliniat ca pentru revizuirea Constitutiei este necesar votul a doua treimi din numarul total al parlamentarilor, iar coalitia de guvernare 'nu mai reuseste sa controleze nici macar 50% din voturi'.

"O demonstreaza problemele constante din Parlament. Dar domnul Basescu traieste in lumea lui. De exemplu, azi a mers la Roma pentru ca Italia isi serbeaza 150 de ani de unitate nationala, dar de 1 decembrie cand Romania isi celebra unitatea nationala a plecat din tara", a adaugat vicepresedintele Senatului Dan Voiculescu.