Restructurarea Ministerului Administratiei si Internelor trebuie facuta neaparat, intrucat in caz contrar exista riscul sa nu mai poata fi platite in integralitate salariile celor angajati in structurile MAI, a declarat, marti, la Galati, ministrul de resort, Traian Igas.

"Am cerut tuturor sefilor de arma sa solicite organigramele din teritoriu si urmeaza sa vedem unde putem sa facem corecturi. Aici tine si de reorgenizare, dar si de modernizare, pentru ca nu ne dorim doar sa restructuram si sa ne oprim la acest capitol. Toata organigrama trebuie asezata in asa fel incat sa avem un randament mult mai bun decat am avut pana in acest moment. Ce ne-am propus sa facem va fi in favoarea sistemului si a cetatenilor de rand. Daca nu vom trece de urgenta la aceste restructurari riscam sa nu putem da in integralitate salariile angajatilor din structurile MAI si aici imi asum raspunderea de a urgenta acest proces inceput", a declarat ministrul Igas, citat de Mediafax.

Acesta a mai precizat ca restructurarile ar fi trebuit facute de multi ani si ca lipsa reorganizarii a condus la situatia in care Romania are cu o suta de politisti la 100.000 de locuitori, peste media europeana.

Intrebat daca mai sunt suficienti bani pentru plata angajatilor din structurile MAI de la 1 iulie, ministrul a evitat sa dea un raspuns exact, sustinand ca nu doreste sa discute despre cifre si ca in momentul cand va anunta numarul celor care vor fi disponibilizati va oferi toate detaliile legate de acest aspect.

In urma cu o zi, Traian Igas declara, la Guvern, ca angajatii MAI vor primi in luna decembrie salarii reduse cu 30 la suta daca programul de disponibilizare a politistilor nu va fi derulat.

"Trebuie sa retineti urmatorul lucru: daca nu facem aceste disponibilizari, salariatii MAI vor primi in decembrie cu 30% mai putin la salariu", a spus Igas, intr-o discutie cu jurnalistii privind programul de disponibilizare a politistilor.

Camera Deputatilor nu a adoptat, marti, proiectul de lege privind disponibilizarile din MAI, fiind inregistrate 150 de voturi "pentru", 132 "impotriva" si opt abtineri. Pentru adoptare ar fi fost necesare 167 de voturi favorabile.

Camera Deputatilor este for decizional in cazul acestui act normativ. Anterior, proiectul a fost respins de Senat.