Senatorul Serban Radulescu a anuntat luni, in plenul Senatului, ca nu mai face parte din grupul parlamentar al PDL si ca va activa ca senator independent neafiliat, relateaza Agerpres.

Serban RadulescuFoto: Senatul Romaniei

Serban Radulescu a precizat, la Antena 3, ca deocamdata este senator independent, dar nu a exclus inscrierea intr-un alt partid in viitor: "Ce imi va rezerva viitorul voi vedea. E o posibilitate pe care nu o exclud, dar deocamdata sunt independent", a spus el, intrebat daca va adera la o alta formatiune politica.

Acesta a precizat ca nu are informatii legate de alti membri ai PDL care ar putea demisiona din partid in perioada urmatoare.

Serban Radulescu a fost membru al PNTCD din 1993 pana in 2007 si a detinut functia de presedinte al PNTCD Cluj intre 2004 si 2007. In 2007, el a devenit presedinte al PLD Cluj, fiind ales in 2008 senator de Cluj.

Pana la aceasta demisie, coalitia de guvernare avea majoritatea in Senat: din 137 de senatori, PDL, UDMR si UNPR aveau 69 de parlamentari.

PSD, PNL si PC aveau 68 de voturi, dar unul ii apartine senatorului Catalin Voicu, care se afla in arest preventiv.

Acum, in cazul in care Serban Radulescu va vota cu USL, coalitia si opozitia ar avea acelasi numar de voturi in camera superioara a Parlamentului - 68.

Pentru a trece, o lege organica are nevoie de 69 de voturi pentru.

Surse politice citate de Mediafax anutasera, saptamana trecuta, ca Serban Radulescu s-ar putea inscrie in PC, formatiune care l-ar putea propune drept candidat pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Cluj, la alegerile locale din 2012.

UPDATE - Senatorul independent Ion Toma (ex-PSD) a anuntat ca se inscrie in UNPR, astfel incat puterea are din nou 69 de voturi in camera superioara.