Pentru legea minoritatilor nationale ar mai ramane varianta adoptarii prin angajarea raspunderii Guvernului, daca proiectul va fi blocat in Parlament, a declarat, luni, vicepresedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, dupa sedinta coalitiei de guvernare.

El a mentionat insa ca proiectul de lege este discutat deja in cea mai mare parte in Comisia pentru drepturile omului a Camerei Deputatilor.

"Legea minoritatilor trebuie finalizata in luna iunie. Mai sunt patru saptamani si circa 70% din lege s-a discutat deja in comisie (Comisia pentru drepturile omului a camerei Deputatilor - n.r.). In ceea ce ne priveste, UDMR si coalitia, avem un protocol potrivit caruia in luna iunie trebuie finalizata legea. Evident, daca nu se poate in comisie, ramane si cealalta varianta, a asumarii raspunderii", a declarat Borbely pentru Agerpres.

Liderul Grupului parlamentar al minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian, a subliniat ca deputatii acestui grup vor mai avea o serie de discutii cu cei din UDMR pentru a pune la punct anumite detalii de tehnica legislativa privind proiectul legii minoritatilor.