Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat, vineri, la intoarcerea din SUA, ca, la evenimentul la care el a participat, Barack Obama si Benjamin Netanyahu au sustinut "un discurs istoric", el declarandu-se dezamagit ca in Romania nu exista politicieni "cu discursuri pozitive", potrivit Mediafax.

"Din pacate, spun cu dezamagire, mi-as dori sa avem politicieni asa, cu asemenea discursuri pozitive in Romania. Nu pot sa comentez discursul lui Obama, dar pot sa spun, din punctul meu de vedere, ca a avut acelasi impact pentru toata sala, pentru ca se ridicau oameni care erau miliardari, se ridicau si aplaudau. Si la domnul Netaniahu la fel. La un moment dat au reusit sa intre in sala, din grupul celor care protestau afara, unul-doua persoane, si au inceput sa strige "Bibi, Bibi, Bibi" (Benjamin Netanyahu - n.red.) in semn de apeciere, ceea ce la noi, in Romania, din pacate nu se intampla", a afirmat Marian Vanghelie, la sosirea pe aeroportul Henri Coanda.

"As fi vrut sa fiti si dumneavoastra acolo, sa vedeti daca nu va impresiona, sa vedeti o sala de oameni care conduc America, care conduc Israleul, care sunt oameni importanti, oameni foarte bogati si care apreciaza pe acel conducator pe care il au in fata si il aplauda si nu au o problema ca au 50 de ani sau 60 de ani sau 65 de ani. S-au ridicat de 10 ori, de 20 de ori, de 30 de ori, in momentul in care s-au spus anumite lucruri, care ei dadeau banii ca sa se intample acele lucruri si nu veneau acolo doar ca sa se uite si sa manance o mancare", a adaugat el.

Intrebat de ce crede ca aceste lucruri nu se intampla in Romania, edilul Sectorului 5 a spus ca, din pacate, in Romania, "avem acest discurs neconstructiv": "Din pacate, avem acest discurs neconstuctiv, dar speram ca se va rezolva", a adaugat Marian Vanghelie.

Initial, Marian Vanghelie i-a atentionat pe ziaristi ca daca sunt ironici cu el nu le va raspunde: "Deci, ca sa lamurim lucrurile: sunt de 16 ore pe drum si daca ma intrebati un lucru care sa-l ironizati, nu va raspund, ci plec".

Intrebat de o ziarista daca se gandeste sa-si perfectioneze limba engleza, Vanghelie a raspuns: "Fiti sigura, daca e nevoie, o sa va chem pe dumneavostra sa facem engleza".

Primarul Sectorului 5 s-a aflat timp de o saptamana in Statele Unite, la invitatia A.I.P.A.C. (American Israel Public Affairs Committee), la o conferinta unde au participat presedintele american Barack Obama si premierul israelian Benjamin Netanyahu.