Deputatul PSD de Arges Mircea Draghici, audiat in ultima perioada la DNA in dosarul presedintelui CJ Arges Constantin Nicolescu, a ajuns la Spitalul de Urgenta "Floreasca" din Bucuresti dupa ce a suferit un accident vascular, potrivit unui comunicat transmis de cabinetul parlamentar al acestuia, transmite Mediafax.

Mircea DraghiciFoto: Camera Deputatilor

"Medicii i-au acordat asistenta de urgenta, i-au facut analize si i-au recomandat sa evite orice stres sau emotie in perioada urmatoare. Aceste probleme medicale au survenit pe fondul unor evenimente deosebite: decesul tatalui sau si presiunile din viata politica. Doctorii au declarat ca deputatul a avut noroc deoarece vasul de sange s-a spart in zona fetei si nu la nivelul creierului. In acest moment, Mircea Draghici este stabil si urmeaza instructiunile medicilor", se arata in comunicatul emis de cabinetul parlamentar al lui Mircea Draghici.

Reprezentanti ai Spitalului "Floreasca" din Capitala au declarat ca la unitatea sanitara nu a fost inregistrat niciun pacient cu numele Mircea Draghici.

In ultima perioada, la DNA Pitesti au fost audiati primarii mai multor localitati din judetul Arges, presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, dar si deputatul PSD Mircea Draghici.

Surse din randul anchetatorilor afirma ca ancheta DNA vizeaza aproximativ jumatate dintre primariile din judetul Arges care au virat sume de bani pentru consultanta la proiecte cu fonduri europene, iar firma care a oferit consultanta ar fi a deputatului PSD Mircea Draghici, care insa s-a dezis de orice implicare in afacerile de consultanta.

Deputatul PSD Mircea Draghici a fost audiat la DNA Pitesti in 4 si 16 martie.

"Sunt cercetat in calitate de invinuit in dosarul in care este cercetat si presedintele Constantin Nicolescu. Mi s-a spus ca sunt complice, sunt onorat ca sunt complice cu domnul Nicolescu, dar nu am inteles de ce sunt invinuit. Cert este ca domnul Nicolescu are interdictie de a ma vedea, iar astazi (n.r. - vineri) mi-a fost adus la cunostinta ca sunt cercetat in calitate de invinuit. Mai multe nu pot sa va spun", declara la acea data Mircea Draghici.

In 18 mai, presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, a fost trimis in judecata de procurorii DNA, care il acuza ca a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unitati de invatamant, in baza unor acte false.

In acest dosar au mai fost trimisi in judecata Gheorghe Cornel Penescu, actionar majoritar al SC PIC SA Pitesti, Gheorghe Nicut, fost primar al municipiului Curtea de Arges, Calin Ioan Andrei, primar al municipiului Campulung, Ion Stefan, primar al comunei Budeasa, judetul Arges, Florian Despan, director executiv al Directiei pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Regionala in cadrul Consiliului judetean Arges, Ion Popa, primar al comunei Stalpeni, judetul Arges, Gheorghe Dobre, asociat si administrator la SC Zeus SA, Ion Nicolae, reprezentant al aceleiasi firme si dirigintii de santier Gheorghe Dumitrache si Tudor Mircea.

In 26 ianuarie 2011, procurorii anticoruptie l-au retinut pe Constantin Nicolescu pentru 24 de ore. In ziua urmatoare Tribunalul Arges a admis propunerea procurorilor si a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile. Imediat dupa anuntarea decizie de arestare, lui Nicolescu i s-a facut rau, fiind dus la Spitalul Floreasca, unde a fost operat pe cord.

In 2 februarie 2011, Curtea de Apel Pitesti a dispus inlocuirea masurii arestarii preventive cu cea a obligarii de a nu parasi tara, Nicolescu fiind externat din Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti in 18 februarie.