Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat, sambata, inainte de plecarea in Statele Unite, ca va participa, in SUA, la invitatia American Israel Public Affairs Committee (A.I.P.A.C.), la o conferinta alaturi de presedintele american Barack Obama si de premierul israelian Benjamin Netanyahu, potrivit Mediafax.

Marian Vanghelie (arhiva)Foto: AGERPRES

"Onorez invitatia pe care am primit-o de la A.I.P.A.C., care este asociatia evreilor americani, unde participa si domnul Netanyahu, si domnul Obama, vor lua si cuvantul", a spus Vanghelie, la Aeroportul Henri Coanda, inainte de plecarea spre Statele Unite.

El a aratat ca pleaca intr-o noua vizita in SUA pentru a se intalni cu cei care doresc sa investeasca in Romania.

"Ma intereseaza intalnirile cu agentiile americane care dau credite pentru societatile comerciale care pot sa vina sa investeasca. Ma intereseaza sa am din nou discutii pentru a incerca sa-i aducem pentru investitia pe care o dorim in cartierul eco din Ghencea", a spus Vanghelie.

El a precizat ca va avea o intalnire si la Institutul Partidului Democrat din America privind problemele romilor, americanii fiind interesati de ceea ce a reusit sa faca pana acum in relatia sa cu Bruxelles-ul pe aceasta tema.

"Incercam sa strangem tot ce inseamna oameni de valoare din Romania, ca sa putem sa influentam intr-un fel sau altul pozitiv pe cei care sunt interesati din America sa vina sa faca investitii. Colaborarea cu America, de acum incolo, trebuie sa fie mult mai importanta, dupa ceea ce se intampla cu scutul antiracheta", a opinat Vanghelie.

El a precizat ca vizita sa in America este "o chestie de normalitate".

"Ce vreau sa fac trebuie sa faca mult mai multi politicieni. E o chestie de normalitate, lasand glumele deoparte, in Romania. Ca glumim si am ramas cu glumele. Restul nu mai reusim sa facem nimic. Nu plec in America doar ca sa ma duc sa ma plimb cateva zile, sa vin inapoi si sa fac 30 de ore dus si intors", a spus Vanghelie.

El a aratat ca nu are emotii in ceea ce priveste intalnirea cu Barack Obama.

"Eu sunt emotionat in fiecare zi, sa stiti", a spus Vanghelie.

Intrebat ce va face daca il prinde "sfarsitul lumii" in zbor spre America, primarul Sectorului 5 a aratat ca va identifica o solutie.

"Inseamna ca voi printre putinii care scapa. Gasesc o solutie, ca nu dispare toata lumea", a spus Vanghelie.

El a precizat, raspunzand unei alte intrebari, ca exersarea limbii engleze face parte dintr-o alta etapa, apreciind ca va ajunge si acolo.

"Lasati. Asta e alta etapa, ajungem acolo", le-a spus Vanghelie jurnalistilor.

Alaturi de Marian Vanghelie au plecat in SUA si Cozmin Gusa, Georgian Pop, Oana Niculescu Mizil si Ioan Enciu.

Delegatia de parlamentari si europarlamentari ai PSD Bucuresti, condusa de presedintele organizatiei Marian Vanghelie, se va afla la Washington in perioada 21-26 mai.

Marian Vanghelie a mai facut o vizita in capitala SUA in cursul primaverii.