Senatorul PDL Serban Radulescu ar putea demisiona, saptamana viitoare, din partid si s-ar putea inscrie in PC, formatiune care l-ar putea propune drept candidat pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Cluj, la alegerile locale din 2012, afirma surse politice citate de Mediafax. Serban Radulescu a refuzat sa comenteze informatia. Trecerea lui Serban Radulescu la PC ar putea schimba majoritatea din Senat, in conditiile in care coalitia de guvernamant are in acest moment majoritate, insa extrem de fragila.

La randul sau, presedintele PC Cluj, Adrian Zaharia, a confirmat, pentru Mediafax, ca a avut discutii cu Serban Radulescu: "S-a discutat cu domnul senator Radulescu si sunt mari sanse sa vina la noi. Mai sunt de stabilit detalii". Surse din PC au precizat ca Serban Radulescu ar putea fi candidatul conservatorilor pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Cluj.

Serban Radulescu a fost membru al PNTCD din 1993 pana in 2007 si a detinut functia de presedinte al PNTCD Cluj intre 2004 si 2007. In 2007, el a devenit presedinte al PLD Cluj, fiind ales in 2008 senator de Cluj.

Presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca majoritatea se va schimba la Senat in perioada urmatoare, el sustinand ca cel putin un senator PDL si-a dat acordul pentru a trece la opozitie.

Deputatul Mircia Giurgiu, a carui propunere legislativa privind eliminarea obligativitatii predarii Istoriei si Geografiei in limbile minoritatilor a fost adoptata de Camera, a declarat, joi, ca aceasta va trece si de Senat pentru ca un senator va intra in opozitie si aceasta va fi, astfel, majoritara.

La Senat, coalitia are majoritatea, insa aceasta este extrem de fragila. Din 137 de senatori, PDL, UDMR si UNPR au 69 de parlamentari.