Vicepresedintele PDL Sever Voinescu a declarat, marti, ca a existat o disfunctiune la nivelul grupurilor deputatilor coalitiei la adoptarea tacita a abrogarii studierii Istoriei si Geografiei in limba materna, mentionand ca PDL este convins ca aceasta lege nu va trece de Senat.

Voinescu a precizat ca, din punctul de vedere al PDL, acest proiect de lege al deputatului Mircia Giurgiu, care nu mai este membru PDL, este "nefericita si cu totul neavenita".

El a spus ca deputatii PDL din Comisia de invatamant au votat pentru un raport de respingere a acestei initiative legislative, iar proiectul a ajuns in aceasta forma in plen.

"Intr-adevar, a existat o disfunctiune la nivelul grupurilor coalitiei din Camera Deputatilor si suntem convinsi ca aceasta lege nu va trece de Senat si prin urmare din punctul nostru nu exista niciun pericol pentru soliditatea coalitiei", a afirmat Sever Voinescu.

Adoptarea initiativei "demagogice si ultranationaliste" care elimina obligativitatea predarii Istoriei si Geografiei in limbile minoritatilor dovedeste defectiunile coalitiei, iar sustinerea acesteia ar putea arunca in aer coalitia, a declarat vicepremierul UDMR Marko Bela, citat de Mediafax.

Initiativa a fost adoptata tacit deoarece termenul stabilit pentru dezbatere si vot final, 1 mai 2011, a fost depasit.

Comisia pentru invatamant a propus respingerea proiectului, iar Guvernul nu a transmis un punct de vedere cu privire la acest proiect.