Adrian Nastase comenteaza marti, pe blogul personal, Congresul PDL, despre care scrie ca "Zgomotul din ultima perioada, mai ales cel produs de apropierea si desfasurarea alegerilor din PDL, mi s-a parut ca seamana cu sunetul deranjant al unghiei pe tabla." El il ataca si pe seful statului, spunand ca "Aveti impresia ca altcineva, in afara de Traian Basescu, a guvernat aceasta tara din decembrie 2008 incoace? Sigur, el ar fi vrut putere maxima inca din 2005, dar nu s-a putut."

"Tin sa subliniez ca el lider maximo a fost, este si, cat timp PDL se va mentine la butoanele guvernarii, va ramane Traian Basescu. Din acest punct de vedere da, sunt absolut convins (iar cifrele imi cam dau dreptate) ca a fost mai eficienta decat Basescu", mai spune fostul premier, adaugand ca "personajul" Basescu "a avut grija ca, prin minciuna, hahaiala si tupeu sa se autopropulseze in fruntea partidului, apoi a Aliantei DA si apoi a tarii".

Nastase mai anunta pe blog ca viziunea economica a USL va fi prezentata in scurt timp, posibil la finalul acestei luni, iar "Calea de viitor pentru relansarea economiei romanesti depinde, in opinia mea, de o conditie foarte simpla: disparitia PDL (cu incompetentii si hotii sai) din fruntea tarii. inca sufera, iar solutia este foarte simpla: starpirea bolii, disparitia democrat-liberalilor din sistem."

"Nu stiu cati dintre cei prinsi ca au furat voturi au fost condamnati. Pot, pe de alta parte, banui ca niciun votant care a furat voturi pentru Basescu in 2009 nu va fi pedepsit. In cel mai rau caz va fi promovat si pentru sesiunea primavara-toamna 2012. Pe de alta parte, sunt de acord ca o prezenta mai inchegata pe Internet, pe media sociale, poate ajuta USL sa atraga simpatizanti tineri. Din niste analize si evaluari pot sa iti spun ca prezenta social-democrata pe Facebook, de exemplu, este mult schimbata in bine comparativ cu anul trecut", incheie Adrian Nastase.