Coalitia de guvernare se va reuni marti dimineata la Palatul Victoria pentru a discuta o eventuala remaniere a cabinetului sau schimbarea premierului Emil Boc din functie, au declarat pentru HotNews.ro surse parlamentare.Membrii UDMR, UNPR si cei ai Minoritatilor vor fi consultati in acest sens.

Potrivit surselor citate, discutiile se vor axa pe sansele de validare pe care le-ar avea un nou Guvern in fata Parlamentului si pe mobilizarea generala a parlamentarilor coalitiei.

Surse politice sustin ca, planul stabilit inainte de Conventia PDL viza ca premierul sa demisioneze marti insa exista posibilitatea ca ziua sa fie amanata.

In aceasta seara, incepand cu ora 18.00, se va reuni in sedinta noul Birou Permanent al PDL. Cel mai probabil, se va discuta cat de oportuna este o schimbare a premierului.

Surse politice citate duminica de Hotnews.ro au sustinut ca rezultatul Conventiei PDL este un troc facut de Emil Boc cu Traian Basescu. Basescu i-ar fi acordat sprijinul total lui Boc in schimbul promisiunii de a renunta la fotoliul de premier.

Potrivit surselor citate, in urmatoarea perioada vor incepe dezbaterile in interiorul PDL legate de schimbarea Guvernului Boc.

Aceleasi surse sustin ca Blaga si oamenii sai refuza ideea numirii unui premier tehnocrat, fapt care ar putea crea mari probleme planului lui Traian Basescu. Vasile Blaga controleaza grupul parlamentarilor PDL din Senat, fapt care ar pune piedici majore validarii unui premier tehnocrat de catre Parlament, la fel si o parte din deputati.

Sursele citate sustin ca un al doilea obstacol identificat este si alegerea unei premier independent cu credibilitate in randul electoratului si, in acelasi timp, care sa primeasca si votul politic al Coalitiei PDL-UDMR-UNPR si al Minoritatilor. Numele fostului pesedist Mihai Tanasescu a fost vehiculat in presa in ultima perioada drept un candidat eligibil si de catre parlamentarii PSD.