Presedintele PNL, Crin Antonescu, ii solicita premierului Emil Boc demiterea ministrului de Externe, Teodor Baconschi, pentru declaratia de la congresul PDL potrivit careia obiectivul sau este ca legea votului prin corespondenta sa le aduca democrat-liberalilor un milion de voturi.

"Un ministru de Externe nu poate face asa ceva", a subliniat Antonescu, intr-o conferinta de presa, citeaza Mediafax.

In discursul de sustinere a candidaturii sale la functia de prim-vicepresedinte PDL, Teodor Baconschi a vorbit, duminica, in fata delegatilor la congresul partidului, despre parteneriatul pe care il are, de sase ani, cu presedintele Traian Basescu, dar si despre "obiectivul" de a obtine un milion de voturi din diaspora prin noua lege privind votul prin corespondenta.

"Sunt convins ca proiectul legii votului prin corespondenta ii va face pe romanii din comunitatile de peste hotare sa ne aduca nu 100.000 de voturi, cum ne-au adus randul trecut, ci un milion de voturi. Este un obiectiv pe care il putem atinge daca vom reusi sa dam acest necesar semnal de innoire", a spus Baconschi.

Teodor Baconschi a fost ales, duminica, in functia de prim-vicepresedinte PDL.

Guvernul a discutat, in sedinta de miercuri, in prima lectura, proiectul de lege privind votul prin corespondenta pentru romanii din strainatate, elaborat de MAE, urmand ca documentul sa fie adoptat ulterior, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale.