Presedintele Traian Basescu a spus sambata, la Conventia Nationala a PDL, ca fostul lider democrat Petre Roman "i-a intors spatele", atunci cand a pierdut conducerea partidului, in 2001. "Sa nu faceti asta!", le-a cerut Basescu, cu ochii in lacrimi, delegatiilor PDL stransi la Palatul Parlamentului, afirmand ca "aveti obligatia ca deseara, dupa ce se numara voturile, sa ramaneti impreuna".

"Am o amintire frumoasa si una placuta din aceasta sala: aici am castigat presedintia partidului lin fata lui Petre Roman, la Conventia din 2001, insa, atunci cand i-am intins mana celui care a pierdut, acesta mi-a intors spatele. Sa nu faceti asta!", le-a cerut el democrat-liberalilor cu ochii in lacrimi.

Nu e prima data cand presedintele plange in public. HotNews.ro a scris in octombrie 2009 ca "Traian Basescu foloseste cel mai bine arma umanizarii la televizor. Ultimul episod s-a derulat in studiourile ProTv, unde presedintele a recitat cu lacrimi in ochi o poezie scrisa de el pentru mama sa pe vremea cand era capitan de vas. In timp ce a recitat versurile: Un trandafir, trei lacrimi s-un sarut/ La capul mamei ce murise trista/ Cu gandul la copilul ce-a crescut, presedintele a varsat si o lacrima.



Potrivit unui recensamant al reprizelor de bocit facut de presa centrala din 2004, de la celebrul episod "draga, Stolo" pana in iunie 2009, Traian Basescu a varsat lacrimi de opt ori. De atunci, a mai plans o data la dezvelirea unui bust al Reginei Maria, tocmai pe 11 septembrie si, in urma cu cateva zile, la inregistrarea emisiunii Serviciul Roman de Comedia realizata de grupul Divertis. In total, presedintele a plans de zece ori".