Presedintele Traian Basescu nu vine la Conventia Nationala a PDL pentru a inclina balanta in favoarea lui Emil Boc, a declarat intr-un interviu la RFI sefa Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, unul dintre candidatii pentru un post de prim-vicepresedinte. Democrat-liberala e de parere ca Boc va castiga alegerile interne si spera "sa nu fie nici o alta surpriza". Anastase a afirmt despre Vasile Blaga ca "ideea de fermitate nu este proprie unui partid de asemenea dimensiuni".

Candidata la postul de prim-vicepresedinte al PDL a spus ca presedintele Basescu nu merge la Conventia Nationala din 14-15 mai ca sa incline balanta spre Emil Boc: "De fiecare data l-am invitat pe presedintele Romaniei nu pentru a inclina balanta intr-o parte sau alta, ci pentru ca intr-adevar pentru noi conteaza foarte mult in general opinia presedintelui. Nu vine presedintele tarii sa incline balanta intr-un sens sau altul. Diferenta (intre Emil Boc si Vasile Blaga - n.r.) este sensibila, nu e nici un fel de problema in a inclina balanta intr-o parte sau in cealalta".

Anastase s-a declarat convinsa ca Emil Boc va obtine un nou mandat de presedinte al Partidului Democrat Liberal (PDL): "Cred in continuare ca Emil Boc este cel care va castiga sambata alegerile pentru presedintia partidului. Cred in Emil Boc si sper sa nu fie nici o alta surpriza".

Roberta Anastase considera ca PDL are nevoie de tipul de management al lui Emil Boc si nu de fermitatea lui Vasile Blaga.

Presedintele Comisiei pentru organizarea Conventiei Nationale a PDL, Sulfina Barbu, a declarat, miercuri, ca partidul l-a invitat pe presedintele Traian Basescu la Conventia Nationala din 14 mai, aratand ca seful statului nu a dat inca un raspuns. Barbu a mai precizat ca au fost invitati, de asemenea, presedintii partidelor din coalitia de guvernare si reprezentanti ai PPE.

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.