Primarul Devei, Mircia Muntean, care a fost exclus din PNL, s-a inscris, marti, in UNPR. "Am ales sa vin alaturi de UNPR pentru ca sunt politicieni seriosi si pentru ca se gandesc in primul rand la oameni, asa cum fac si eu. Am pus pe primul plan cetateanul, Romania, iar increderea de care ma bucur in comunitate spune multe despre capacitatea mea ca primar si ca om politic in general", a declarat Mircia Muntean, conform unui comunicat al UNPR, citat de Mediafax.

Muntean a precizat ca nu a ascuns niciodata faptul ca il cunoaste pe ministrul Gabriel Oprea, un om in care are "toata increderea".

"L-am respectat si cand era in alta formatiune politica, si cand a avut curajul de a merge pe propriul drum. Sunt convins ca impreuna vom duce mai departe un proiect important pentru interesul national, pentru cetateni si pentru progresul Romaniei", a mai spus Muntea, potrivit sursei citate.

Mircia Muntean se afla la al patrulea mandat de primar al municipiului Deva, in anul 1996 fiind ales pentru prima data in aceasta functie.

Consiliul National Executiv (CNEx) al PNL a decis, in urma cu o saptamana, cu majoritate de voturi, excluderea din partid a primarului municipiului Deva, Mircia Muntean.

Mircia Muntean a declarat atunci ca nu crede ca este posibil sa fie exclus din PNL, mai ales ca se afla la Bruxelles, unde a fost delegat de partid sa participe la intalnirea unei comisii.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, tot atunci, ca nu a existat alta solutie decat excluderea vicepresedintelui liberal Mircia Muntean din partid, el spunand ca, prin aceasta decizie, CNEx al PNL a ales raul cel mai mic.

"E o decizie nu neplacuta, ci dureroasa. Nu am avut alta solutie. Am ales rau cel mai mic. O spun cu tristete, ca unul care-l cunosc, i-am fost - si sper ca voi fi - prieten de 20 ani. Solutia pentru PNL nu putea fi alta. Mircia Muntean nu ne-a dat alta sansa, nici colegilor de la Hundoara, nici noua, din conducerea centrala", a spus Antonescu despre decizia CNEx, luata prin vot secret, de a-l exclude din partid pe Muntean.

Antonescu a explicat si motivele care au stat la baza excluderii lui Muntean din partid si care tin de faptul ca, de peste un an, la Hunedoara exista un conflict manifest, iscat dupa ce Muntean a pierdut alegerile pentru sefia PNL Hunedoara in favoarea lui Mircea Molot. Potrivit lui Antonescu, Muntean a facut, timp de un an, declaratii de o violenta inacceptabila impotriva colegilor de partid de la Hunedoara, el precizand ca toate eforturile sale si ale colegilor din conducerea centrala de a aplana acest conflict s-au soldat cu esecuri.