Plenul Camerei Deputatilor dezbate luni, incepand cu ora 16.00, motiunea simpla intitulata "Sistemul sanitar din Romania: alarma de cod rosu", depusa de USL. Textul documentului a fost semnat de 114 deputati liberali si social-democrati. Tot luni, la finalul discutiilor, motiunea urmeaza sa fievotata.

Documentul a fost depus, pe 2 mai, in plenul Camerei Deputatilor de liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa.

Potrivit semnatarilor, motiunea este indreptata catre "adevaratii" responsabili pentru modul in care sistemul sanitar este distrus sistematic, respectiv presedintele Traian Basescu si Guvernul - informeaza Agerpres.

In document se mentioneaza ca presedintele Traian Basescu "a impins Romania in bratele FMI" si a propus "reducerea cheltuielilor din sanatate, a paturilor de spital, inchiderea de unitati medicale, trecerea in somaj a medicilor si asistentilor medicali, deteriorarea activitatii medicilor de familie, a interpretarilor ticaloase la adresa clasei medicale in general, la generalizarea saraciei din sistemul sanitar romanesc si lipsa de acces la tratamente, medicamente, la micsorarea salariilor, a diminuarii puterii de cumparare a pensionarilor si a salariatilor".

Initiatorii motiunii mai acuza ca 65% din spitalele inchise apartin unor comunitati conduse de primari ai opozitiei, in timp ce in comunitatile conduse de primari ai principalului partid sustinator al Guvernului nu s-a inchis niciun spital.

Ramaneti pe HotNews.ro pentru a urmari desfasurarea evenimentului