Emil Boc le-a explicat, duminica, democrat liberlailor bucuresteni ce trebuie sa faca pentru a castiga alegerile si a ramane la Guvernare. Candidat pentru un nou mandat la sefia PDL, Boc le-a sugerat pedelistilor ca partidul risca sa intre in opozitie daca nu mentin parteneriatul cu Traian Basescu. Boc a atacat voalat tabara adversarului Vasile Blaga si a subliniat ca "functiile nu se negociaza in spatele usilor inschise ci se castiga prin vot". Presedintele PDL si-a prezentat duminica motiunea "Romania dreapta, Romania puternica", in fata organizatiei PDL Bucuresti.

Boc le-a vorbit democrat liberalilor despre necesitatea continuarii parteneriatului cu presedintele Traian Basescu. "Astazi Iliescu si Ponta l-au infiat pe Antonescu. Liberalismul s-a predat la socialisti. PNL nu poate sa revendice drepta. Trebuie sa-i coboram sub 50%. Sunt la 54%, cand i-am coborat sub 50% am deschis bulevardul ramanerii la guvernare. Conditia e sa pastram echipa si parteneriatul cu presedintele Traian Basescu, altfel scrie opozitie pe fruntea PDL (...) Partidul Democrat Liberal a reusit in toti acesti ani folosind un parteneriat de succes: partid, Guvern, presedinte. Acest tip de parteneriat a fost, este si va ramane unul de succes pentru Partidul Democrat Liberal", le-a spus Boc pesedlistilor din Bucuresti, citat de agentia Agerpres.

Presedintele PDL a explicat ca functiile din partid nu se negociaza in spatele usilor inchise, ci se obtin prin vot."In echipa PDL-ului isi are fiecare locul stabilit de Congres. La noi nu exista decizii in spatele usilor inchise. Locul in echipa de conducere se obtine prin vot in cadrul congresului. Doar in acest fel in echipa pe care o vom avea isi au loc toti colegii din Partidul Democrat Liberal care doresc sa mergem cu obiectivele pe care vi le-am spus. Repet, votul este singurul care da o functie in Partidul Democrat Liberal", a precizat Emil Boc.

Boc le-a cerut democrat liberalilor sa acceseze fondurile europene pentru programe de dezvoltare regionala a infrastructurii si i-a asigurat ca sansele in alegerilor locale vor creste o data cu modificarea legii electorale.

"Alegerea primarilor intr-un singur tur va permite sa ne consolidam numarul de primari la 30 de procente. Trebuie sa implementati programul "un primar, un proiect" pentru a beneficia de banii de la Dezvoltare. Elena Udrea a pus la punct un program pe care altii nu au fost in stare sa-l puna in 20 de ani", a afirmat presedintele PDL.

Emil Boc si-a prezentat motiunea la Palatul Parlamentului, in fata membrilor organizatiii PDL Bucuresti.Boc a fost insotit de sustinatorii sai Roberta Anastase, Elena Udrea, Raluca Turcan, Ioan Oltean, Theodor Baconschi, Anca Boagiu, Stefan Pirpiliu.