Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, afirma ca niciodata colegii care l-au acuzat ca ar fi "omul mogulilor" nu i-au explicat de ce il considera astfel, sustinand ca atunci cand PSD urmarea destructurarea PDL, la sediul din Aleea Modrogan se aflau "doar vreo cinci-sase oameni si cainele Vasile", relateaza Mediafax.

Intrebat daca acei colegi care l-au acuzat ca ar fi "omul mogulilor" i-au explicat de ce il considera astfel, Blaga a sustinut ca niciunul dintre ei nu i-au argumentat acest lucru.

"De ce nu-i intrebati pe ei? Mie nu mi-au spus, bineinteles, caci nici nu au ce spune. Eu le spun acelasi lucru: unde erau ei in perioada 2001-2004, cand domnul Nastase (Adrian Nastase, fostul presedinte al PSD - n.r.) lansa tezele de la Snagov pentru destructurarea Partidului Democrat? Mai fac si cate-o gluma, ca eram doar vreo cinci - sase oameni in curte la Modrogan si cainele Vasile. Pacat ca a murit fara sa-si scrie memoriile, ca avea ce spune", a declarat, duminica, la Oradea, Vasile Blaga.

Intr-o postare pe blogul personal, sub titlul "Alegerile din PDL - o competitie adevarata, care trebuie sa ramana interna", Elena Udrea scria ca isi pune intrebari legate de faptul ca toti detractorii lui Traian Basescu si ai celor considerati loiali acestuia sunt sustinatori ai echipei lui Vasile Blaga, mentionand ca, in opinia ei, competitia din PDL, necesara, trebuie sa ramana in interiorul partidului.

"Nu pot sa nu constat ca echipa lui Vasile Blaga este sustinuta de presa ostila partidului si de opozitie, in timp ce, in fiecare zi, de dimineata pana noaptea, noi, cei care suntem cu Emil Boc, am devenit tinta atacurilor acestora. Pana nu demult si Vasile Blaga si sustinatorii sai au fost membri ai Cabinetului, deci nu poate fi vorba de un atac la Guvern. Eu remarc inca o data ca toti detractorii lui Traian Basescu si ai celor considerati loiali acestuia sunt sustinatorii colegului meu Vasile Blaga si, acum, si ai celor de langa el. Sigur ca imi pun intrebari si incerc sa gasesc explicatii. Colegii de pe cealalta motiune au suficient de multe atuuri incat sa nu fie nevoie sa accepte ᅡajutorulᅡ pe care li-l dau presa moguleasca si opozitia", scria, in 2 mai, Elena Udrea pe blogul sau.