Tineretul National Liberal (TNL) isi va desemna sambata, la Conferinta Nationala, noua echipa de conducere, in prezenta a aproximativ 7.000 de tineri liberali. Pentru functia de presedinte al TNL, singura candidatura este a actualului presedinte, Florin Alexe, relateaza Agerpres.

Printre invitatii la evenimentul, care se desfasoara la Romexpo, se afla liderul PNL, Crin Antonescu, fostul premier Calin Popescu Tariceanu, vicepresedintii Mihai Voicu, Varujan Vosganian, Dan Radu Rusanu, Daniel Chitoiu, europarlamentarii Norica Nicolai, Cristian Busoi, Adina Valean, Ramona Manescu. De asemenea, au fost invitati liderul PC, Daniel Constantin, si presedintele TSD, Nicolae Banicioiu.

"Evenimentul se va incheia cu un mars TNL, sub egida "In lupta cu Puterea!", pana in Piata Victoriei. In fata Palatului Victoria, tinerii liberali vor depune cate o teapa pentru fiecare parlamentar al puterii si membru al Cabinetului Boc.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat de la tribuna Conferintei Nationale a Tineretului National Liberal, ca este si va ramane liberal si un om de dreapta, denuntand propaganda ''otravita'' a calomniei care macina zi de zi.

Potrivit acestuia, zi de zi se administreaza romanilor 'cate o portie de otrava de catre o propaganda puternica, intensiva, care nu are bariere ale rusinii, ale bunului simt sau ale respectului pentru adevar'.

"O propaganda violenta care duce un razboi de viata si de moarte impotriva adevarului si a romanilor, otrava calomniei si a deznadejdii, a falselor diferentieri. Auzi oamenii din tara asta ca PNL nu mai este asa de liberal, ca PNL s-a deplasat spre stanga, ca Uniunea Social Liberala pe care PNL a constituit-o impreuna cu partenerii sai - PSD si PC - este o uniune socialista, de stanga, comunista, etc. Si vreau, inainte de toate, sa fac in fata dumneavoastra si in numele dumneavoastra partial o scurta confesiune de credinta (...): Sunt liberal, sunt un om de dreapta, sunt, cu titlu strict personal, monarhist", a precizat Antonescu.

Update: Florin Alexe a fost ales pentru inca un mandat la presedintia organizatiei de tineret a PNL, cu 773 de voturi pentru. 20 au fost anulate.