Premierul Emil Boc a declarat, vineri, la Sibiu, ca "in Romania nu este deocamdata lapte si miere", dar ca vestile din sectorul economic sunt tot mai bune si cu cat acestea sunt mai bune cu atat "Ponta si Antonescu devin mai disperati", iar "gogoasa socialista se dezumfla pe zi ce trece".

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, la Sibiu, intr-o conferinta de presa, ca "fiecare zi care trece din 2011 spre alegerile din 2012 trece in favoarea PDL", datorita masurilor luate in ultimii doi ani, relateaza Mediafax.

"Cu cat zonele din economie sunt mai mult pe directia buna, cu atat Ponta si Antonescu devin mai disperati. Cu cat apar mai multe vesti in directia buna in privinta activitatii economice, cu atat gogoasa socialista se dezumfla pe zi ce trece. Fiecare zi care trece din 2011 spre alegerile din 2012 trece in favoarea PDL, asa cum fiecare zi pana in 31 decembrie 2010 a trecut in favoarea Aliantei Socialiste", a spus Boc.

Premierul a afirmat ca in Romania nu este deocamdata "lapte si miere", dar a apreciat ca, fara masurile luate anul trecut, Romania ar fi intrat in incapacitate de plata.

"Stiu ca in Romania nu este deocamdata lapte si miere si nu va fi nici in perioada imediat urmatoare. Si sunt realist, insa va spun clar si direct ca, fara masurile care s-au luat in 2010, Romania ar fi in imposibilitatea de a plati salarii si pensii si ajungea in incapacitate de plata. Am trecut peste aceasta perioada dificila, am luat masurile dureroase, am stabilizat economia si acum ne indreptam incet, dar sigur spre crestere economica. Iesirea din recesiune nu este echivalenta cu iesirea din criza. Iesirea din recesiune, daca ea se va produce, va fi primul semn sanatos ca suntem pe directia cea buna si ca incet vom putea culege si roadele masurilor", a afirmat Emil Boc.

Acesta a precizat ca populatia va resimti "un pic mai multa prosperitate" spre finalul acestui an si in 2012.