Emil Boc s-a intalnit luni la Guvern cu Vasile Blaga au declarat pentru Hotnews.ro surse din interiorul PDL. Cei doi adversari in competitia pentru sefia PDL au discutat despre atacurile din week-end intre cele doua tabere si despre organizarea Conventiei din 14 mai. Potrivit surselor citate Blaga i-ar fi cerut explicatii lui Emil Boc privind acuzatiile de blat cu opozitia si mogulii facute de Elena Udrea si Monica Macovei. O a doua tema dezbatuta dar neclarificata a fost modalitatea in care se va desfasura votul la congresul din mai.

Blaga i-ar fi cerut presedintelui PDL sa-si tempereze sustinatorii si sa opreasca atacurile, in caz contrar, Boc riscand sa genereze un razboi in interiorul partidului si intre parlamentarii democrat liberali, sustin sursele citate.

O alta tema discutata a fost cea a desfasurarii votului la congresul din mai. Tabara lui Blaga doreste ca delegatii sa voteze in ordine alfabetica in timp ce sustinatorii lui Emil Boc doresc ca votul sa se desfasoare pe organizatii. Oamenii secretarului general al PDL sustin ca daca votul s-ar desfasura pe organizatii, delegatii pot fi controlati mai usor de presedintii acestora din teritoriu, pe cand apelul in ordine alfabetica ar da liberatate de vot fiecarui democrat liberal."Nu e de ajuns ca tot tipa astia ca furam, asta ar mai trebui sa spuna ca ne furam si intre noi", a explicat un lider PDL.

Conform surselor citate, Boc i-ar fi spus lui Blaga ca este de acord ca trebuie sistate atacurile si ca nu trebuie sa se dea un mesaj de dezbinare a partidului. In ceea ce priveste modalitatea de desfasurare a congresului, Boc ar fi pasat problema comisiei de organizare a alegerilor interne, sustin aceleasi surse.

Cele doua tabere s-au atacat dur in week-end. Secretarul executiv al PDL, Elena Udrea a deschis joi seria acuzatilor la adresa taberei lui Vasile Blaga. Udrea a declarat ca il sustine pe Emil Boc la sefia PDL si ca nu ii sustine pe cei care fac blaturi cu opozitia si cu teleopozitia si care stau ascunsi in momente grele pentru partid.

Replica nu s-a lasat mult asteptata din tabara lui Blaga.

Radu Berceanu, 30 aprilie la Iasi : "Noi am trecut prin multe perioade grele, mai ales prin anii 2002, ca nu toti am venit din 2006, de cand partidul e la putere. Am fost si cand partidul era la greu. Am scris si coordonat o parte din "cartea neagra a guvernarii", iar pe vremea aia unele blonde erau cu Bittner si Petrache, asa ca daca incepem sa mergem in felul asta ar putea sa fie probleme(...)Nu inteleg de ce Iasiul nu cere postul de ministru al Muncii, pentru ca are sapte parlamentari si ar avea tot dreptul.(...) In plus, unii ministri vor sa faca 10.000 de kilometri de drumuri judetene, dar nu fac deosebirea intre bitum si asfalt", a afirmat Radu Berceanu, citat de agentia Mediafax.

Si europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat intr-o emisiune la B1 TV ca face "alegerea rationala" de a-l vota pe Emil Boc, in timp ce asupra lui Vasile Blaga ar plana suspiciuni legate de faptul ca "nu este niciodata criticat de Opozitie".

"Este o alegere rationala, intre Emil Boc si Vasile Blaga se da acum lupta pentru conducerea partidului.(...)"De ce nu domnul Blaga? Blaga intruneste aprecierea oponentilor duri ai lui Traian Basescu si oponentilor reformei, constat ca nu este criticat niciodata de Opozitie, este intr-un fel amicul lor, ori pe mine ma ingrijoreaza si nu voi vota cu nicio persoana care se bucura de simpatia sau de sustinerea echipei Voiculescu, Ponta sau Crin Antonescu", a explicat Macovei.

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a comentat, luni, ca declaratiile europarlamentarului PDL Monica Macovei pe tema apropierii sale de Opozitie arata ca "atat o duce capul". "Nu am comentat niciodata discutiile din interiorul partidului, iar, in vizavi de ce a spus doamna Macovei, daca atat o duce capul...", a raspuns Blaga, potrivit agentiei Mediafax.