Deputatul PNL Mirel Talos a depus luni, la Biroul Permanent, un proiect de lege pentru prevenirea intolerantei religioase, relateaza Agerpres. Liberalul afirma ca initiativa legislativa incearca sa limiteze atitudinile publice ostile inter-religioase, cu exceptia celor care se incadreaza in limitele firesti ale dezbaterilor teologice sau atunci cand contextul este unul de natura artistic, situatie in care publicul trebuie prevenit dinainte.

Potrivit expunerii de motive, religia este un element important al manifestarii personalitatii umane, iar orice atitudine publica ostila sau defaimatoare trebuie limitata.

"Avand in vedere faptul ca libertatea de exprimare si libertatea practicarii religiei sunt valori fundamentale ale societatii democratice stabilite in Romania dupa 1989, un rol important in aplicarea acestor principii il are si toleranta religioasa. Religia este un element important al manifestarii personalitatii umane, iar acceptarea credintelor religioase diferite trebuie sa fie general acceptata si practicata, iar pe cale de consecinta orice atitudine publica ostila sau defaimatoare trebuie limitata. Respectul valorilor religioase ale practicantilor unei religii trebuie protejat de institutiile statului, in interesul general al convietuirii publice", arata Talos.