"Sunt mandru de un lucru: ca nu sunt sustinut de Victor Ponta la sefia PDL", a declarat Emil Boc, prezent sambata la Iasi, unde si-a prezentat motiunea pentru Congresul PDL din 14-15 mai. Boc a afirmat in fata democratilor-liberali ieseni "ca astazi, la Iasi, a avut loc avampriemiera congresului din data de 14-15 mai”.

Emil BocFoto: Hotnews

Principalele declaratii ale lui Emil Boc la Iasi:

  • Daca doriti sa vorbiti despre democratia de partid in Romania, cea mai clara dovada este ce s-a intamplat astazi la Iasi. Am avut, astazi, la Iasi, in avampremiera, Congresul PDL-ului de peste doua saptamani. Toate cele trei motiuni s-au dezbatut, argumentat, cu colegii de partid, intr-o atmosfera colegiala, unde am simtit forta si unitatea partidului



  • Dezbaterea de astazi, de la Iasi, este o garantie pentru mine a fortei acestui partid, a capacitatii lui de a ramane unit si de a castiga urmatoarele campanii electorale. 
  • Ce am vazut azi la Iasi mi-a intarit inca o data convingerea ca nu vom avea dezertari din partid. Cu un asemenea partid sunt convins ca vom castiga si urmatoarele alegeri impotriva aliantei socialiste. 
  • M-am bucurat ca a fost alaturi si domnul Paleologu, aici cu noi, ceea ce demonstreaza ca indiferent de motiunea pe care o vom prezenta la Congres, suntem o echipa si dorim viitor acestui partid, care sa il mentina la guvernare. Sunt mandru de un lucru: ca nu sunt sustinut de Victor Ponta la sefia PDL. 



  • M-am batut si ma voi bate pana la capat pentru o Romanie performanta, o Romanie dreapta, o Romanie in care fiecare cetatean al acestei tari sa beneficieze de pe munca lui, sa ii protejam si sa ii ajutam pe cei care sunt cu adevarat in nevoie si sa ii trimitem la munca pe cei care beneficiau de ajutorul statului, de ajutoarele sociale.  
  • Daca Romania reuseste, si PDL-ul castiga. Si acesta este cel mai important mesaj pe care l-am dat colegilor mei. Impreuna cu o Romanie performanta, castiga si PDL-ul si dupa 2012
  • Impreuna cu actualii parteneri de guvernare vom mentine partidul la putere pentru ca am facut ceea ce trebuie cand a trebuit si am scos Romania din recesiune, ducand-o pe partea cresterii economice. 
  • Pe de alta parte am discutat si despre probleme specifice Iasului, un centru cultural de renume. Sunt in implementare in acest moment in judetul Iasi proiecte europene in valoare de 550 de milioane de euro, ceea ce inseamna ca Guvernul Romaniei are o atentie sporita pentru Iasi. 
  • Sunt doua proiecte majore pentru Moldova pe care le voi sustine cu toata puterea mea. In primul rand este vorba de proiectul de autostrada in parteneriat public-privat, Targu Mures- Iasi – Ungheni, si de cel de-al doilea proiect de autostrada, care leaga Nordul cu Sudul Moldovei, autostrada Ploiesti-Focsani – Bacau- Suceava, ce reprezinta o prioritate in cadrul Guvernului Romaniei.