Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, spune ca demisia ministrului Muncii, Ioan Botis, este una de onoare si ca, potrivit algoritmului politic, functia apartine PDL, adaugand ca "PDL e un partid cu aproape 400.000 de oameni care este in stare sa puna patru guverne, nu un ministru la Munca".

"Demisia lui Botis este una de onoare", a declarat, miercuri, la Deva, Vasile Blaga, citat de Mediafax.

Intrebat cine ar fi cel mai potrivit pentru aceasta functie, Blaga a afirmat ca partidul va decide.

"Asta va decide partidul. Dupa cate stiu este un post care conform algoritmului politic apartine PDL", a adaugat Blaga.

Intrebat daca Marian Sarbu ar putea deveni ministru al Muncii, Blaga a spus: "PDL este un partid cu aproape 400.000 de oameni care este in stare sa puna patru guverne, nu un ministru la Munca".

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, s-a aflat in campanie in judetul Hunedoara, iar intalnirea cu membrii PDL s-a desfasurat cu usile inchise, presa neavand acces la discutii.

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a anuntat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca a demisionat din functie si ca demisia sa este una de onoare, el cerandu-si scuze pentru situatia creata si spunand ca i-a informat inca de marti pe premierul Emil Boc si pe presedintele Traian Basescu privind intentia de a renunta la functie.

Botis a declarat anterior agentiei Mediafax ca a demisionat din functie, miercuri dimineata, dupa o noua discutie cu premierul Emil Boc in care acesta i-a sugerat renuntarea la functie in contextul scandalului izbucnit legat de angajarea sotiei sale intr-un proiect european.

Conducerea Ministerului Muncii va fi asigurata interimar de catre secretarul de stat Nicolae Ivaschescu, acesta urmand sa gestioneze doar problemele curente ale institutiei pana la nominalizarea, "in zilele urmatoare", a unui nou ministru, a anuntat, miercuri, premierul Emil Boc.