Ministrul Muncii, Ioan Botis, a declarat marti ca sotia sa se va retrage din calitatea de angajat al unei asociatii la care era consilier, post pentru care era platita cu 8 000 de lei pe luna.

Ministrul a subliniat ca niciunul dintre ei nu a avut vreodata calitatea de fondator sau de membru al asociatiei.

Potrivit lui Botis, "este posibil" sa fi fost o greseala din punct de vedere moral participarea sotiei sale in proiect.

"Poate ca este o greseala din punct de vedere moral prezenta sotiei mele in proiect. Am discutat ca ea sa se retraga din calitatea de angajat al acestei societatii", a declarat ministrul Muncii.

Acesta a reluat afirmatia ca "in mod clar" daca ANI constata un conflict de interese in cazul sau, va demisiona "in urmatorul moment".

Agentia Nationala de Integritate s-a sesizat din oficiu si verifica posibilul conflict de interese in care s-ar afla ministrul Muncii, Ioan Botis, care a recunoscut luni seara, in cadrul unei emisiuni tv, ca intr-un imobil detinut de o firma a sotiei sale in Bistrita isi desfasoara activitatea Asociatia Parteneriat Euroactiv Bistrita, care deruleaza un proiect european in valoare de 2,13 milioane de lei.

Proiectul a primit aviz din partea unei agentii aflate in subordinea Ministerului Muncii.

Si Departamentul de Lupta Antifrauda considera ca "exista indicii privind incalcarea legislatiei nationale si comunitare in legatura cu conflictul de interese" in cazul ministrului Ioan Botis.

Ministrul Muncii a spus ca asteapta decizia ANI, dar ca va avea o discutie atat cu premierul Emil Boc, cat si cu colegii din partid.

Botis a declarat, luni seara, ca din punct de vedere juridic nu are nici o legatura cu ONG-ul care a primit fonduri europene si la care consilier de proiect este sotia sa. El mentioneaza ca nu exista un conflict de interese, dar daca va fi afectata imaginea PDL, demisioneaza.