Ministrul Muncii, Ioan Botis nu-si va da demisia, a declarat la RFI liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, adaugand ca se asteapta ca intregul scandal in care este implicat demnitarul sa se stinga "intr-o zi-doua". Botis este verificat de Agentia Nationala de Integritate, dupa aparitia unei posibile situatii de conflict de interese. Ministrul a recunoscut luni seara, in cadrul unei emisiuni tv, ca intr-un imobil detinut de o firma a sotiei sale in Bistrita isi desfasoara activitatea Asociatia Parteneriat Euroactiv Bistrita, care deruleaza un proiect european in valoare de 2,13 milioane de lei. Proiectul a primit aviz din partea unei agentii aflate in subordinea Ministerului Muncii.

Puiu Hasotti s-a declarat convins ca Ioan Botis nu va demisiona, chiar daca ministrul Muncii a declarat ca reflecteaza la acest lucru. "Eu va spun cu destul de multa convingere ca nu-si va da demisia. Ceea ce a facut domnul Botis intra perfect in sfera de conduita politica a PDL-ului. Nu-si va da demisia, argumentandu-se ca nu exista nici un fel de conflict de interese. Toata valvataia asta intr-o zi-doua va disparea, va aparea alt subiect si domnul Botis nu-si va da demisia, afacerile merg in continuare bine...".

Botis a recunoscut luni seara, in cadrul unei emisiuni tv, ca intr-un imobil detinut de o firma a sotiei sale in Bistrita isi desfasoara activitatea Asociatia Parteneriat Euroactiv Bistrita, care deruleaza un proiect european in valoare de 2,13 milioane de lei. Proiectul a primit aviz din partea unei agentii aflate in subordinea Ministerului Muncii.

In acest proiect este implicata fosta sefa de cabinet a ministrului, Alina Capraru, dar si sotia sa, care are calitatea de consilier.

Ioan Botis a anuntat ca are in vedere demisia "daca este o problema morala", dar ca va lua o decizie in acest sens in cateva zile.

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.