Agentia Nationala de Integritate s-a sesizat din oficiu si verifica posibilul conflict de interese in care s-ar afla ministrul Muncii, Ioan Botis, anunta Agerpres.Ioan Botis a recunoscut luni seara, in cadrul unei emisiuni tv, ca intr-un imobil detinut de o firma a sotiei sale in Bistrita isi desfasoara activitatea Asociatia Parteneriat Euroactiv Bistrita, care deruleaza un proiect european in valoare de 2,13 milioane de lei. Proiectul a primit aviz din partea unei agentii aflate in subordinea Ministerului Muncii.

UPDATE: Ministrul Muncii a anuntat ca va avea, marti, discutii cu primul ministru si colegii de partid si va sustine o declaratie mai ampla pentru presa in cursul zilei. In ceea ce priveste ancheta declansata de ANI, el a afirmat ca "Daca este un conflict demonstrat in termeni juridici, imi voi da demisia".

UPDATE 2: Departamentul de Lupta Antifrauda considera ca "exista indicii privind incalcarea legislatiei nationale si comunitare in legatura cu conflictul de interese" in cazul ministrului Ioan Botis, arata un comunicat citat de Mediafax.

Departamentul de Lupta Antifrauda considera ca "exista indicii privind incalcarea legislatiei nationale si comunitare in legatura cu conflictul de interese" in cazul ministrului Ioan Botis, arata un comunicat citat de Mediafax.

"DLAF considera ca, potrivit articolului 52 din Regulamentul 1605 din 2002 al Consiliului din 25 iunie 2002 privind regulamentul financiar aplicabil bugetului general al Comunitatilor Europene, (in cazul Botis, n.r.) exista indicii privind incalcarea prevederilor legislatiei nationale si comunitare in legatura cu conflictul de interese. Dupa finalizarea verificarilor, in functie de aspectele rezultate, nota de control va fi inaintata organelor competente", se arata intr-un comunicat de marti al Departamentului de Lupta Antifrauda (DLAF), in care institutia anunta anchetarea cazului in care este implicata sotia ministrului Muncii.

DLAF anunta, in documentul citat, ca, in virtutea "atributiilor sale privind protectia intereselor financiare ale Uniunii Europene", s-a autosesizat din mass-media in legatura cu "un posibil conflict de interese" in proiectul derulat de Asociatia EuroActiv din Bistrita Nasaud.

"In acest sens, DLAF a demarat o misiune de control privind modul de obtinere, derulare si utilizare a fondurilor alocate proiectului "Sansa la demnitate", contract cu numarul POSDRU/104/5.1/G/79740, finantat prin Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 5 - Promovarea Masurilor Active de Ocupare, Domeniul Majoritar de Interventie 5.1, al carui beneficiar este Asociatia Parteneriat Euroactiv Bistrita, cu sediul in strada Closca, numarul 3A, Bistrita, (...) CUI 22414224, numar de la Registrul Asociatiilor si Fundatiilor 32/13.09.2007", se mai arata in comunicatul citat.

In proiect este implicata fosta sefa de cabinet a ministrului, Alina Capraru, dar si sotia sa, care are calitatea de consilier.

Ioan Botis a anuntat ca are in vedere demisia 'daca este o problema morala', dar ca va lua o decizie in acest sens in cateva zile.