Deputatul Mircia Giurgiu, propus pentru excludere din PDL, a adresat, miercuri, o scrisoare deschisa presedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, prin care propune crearea unui pachet special tv, astfel incat orice roman sa poata viziona meciurile de fotbal din Liga I. In caz contrar, el ameninta cu proteste ale microbistilor, scrie Agerpres.

Mircia Giurgiu spune ca, incepand cu anul 2008, milioane de romani sunt in imposibilitatea de a urmari meciurile din Liga I din cauza ca posturile tv care le transmit nu sunt receptionate in toate retelele operatorilor de cablu.

"O solutie ar fi crearea unui pachet special cu canalele care transmit meciurile din Liga I care sa poate fi achizitionat de orice roman la un pret de 10 lei lunar, indiferent de operatorul tv la care are abonament. In prezent, situatia este mult mai rea, deoarece s-au licitat doar trei pachete, castigate de trei operatori, astfel incat niciun microbist nu poate vedea toate meciurile dintr-o etapa", explica deputatul clujean in scrisoarea adresata lui Dumitru Dragomir.

Mircia Giurgiu, "in calitate de deputat, dar si de microbist", propune LPF sa solicite operatorilor tv care au castigat licitatiile sa ofere "un pachet special de sport, cu canalele Digi Sport, GSP si Dolce Sport, care sa poata fi cumparat de orice persoana interesata pentru o suma accesibila, respectiv 10 lei pe luna".

Deputatul PDL mai spune in scrisoarea sa ca toti romanii au dreptul la un tratament egal si ca va recurge la proteste daca problema transmiterii meciurilor de fotbal nu va fi rezolvata.

"In cazul in care solutia propusa nu va fi luata in considerare, voi organiza proteste ale microbistilor nemultumiti de faptul ca nu vor putea urmari meciurile echipelor preferate la televizor. Trebuie sa inteleaga toata lumea ca Liga Profesionista de Fotbal este a Romaniei, chiar daca i se mai spune 'Liga lui Mitica', asa cum Federatia Romana de Fotbal nu este a lui Mircea Sandu", a mai afirmat Mircia Giurgiu.