Membrii BPN au acordat derogarea de vechime pentru Theodor Paleologu si l-au inlocuit pe Vasile Blaga din comisia de organizare a Conventiei Nationale cu Radu Berceanu, a anuntat luni purtatorul de cuvant al PDL, deputatul Sever Voinescu.

"S-au luat doua decizii. Prima a fost aceea de a se acorda derogarea de vechime, in conformitate cu prevederile Statutului nostru, pentru domnul Paleologu, care si-a anuntat intentia de a candida pentru presedintia partidului. A doua, o chestiune de ordin tehnic, domnul Vasile Blaga s-a retras din comisia de organizare a Conventiei - era firesc, deoarece domnia sa candideaza pentru functia de presedinte al partidului - si locul domniei sale a fost luat de domnul Radu Berceanu, care de azi face parte din aceasta comisie", a declarat Sever Voinescu, citat de Mediafax.

Emil Boc, Vasile Blaga, dar si Theodor Paleologu isi lanseaza oficial, luni, candidaturile pentru functia de presedinte al PDL, in evenimente succesive care vor avea loc la sediul central al partidului din Aleea Modrogan.

Statutul PDL prevede ca pentru a candida la functia de presedinte al partidului este necesara o vechime in PDL de cel putin cinci ani.

Insa, in 5 martie, CNC al PDL a aprobat posbilitatea acordarii de catre Colegiul Director, la cerere, a unor derogari de la conditia de vechime de cinci ani pentru cei care doresc sa candideze la presedintia partidului.

Anterior, europarlamentarul Cristian Preda si deputatul Sever Voinescu sustinusera, in BPN, acordarea unei derogari de la criteriul vechimii, astfel ca la Conventia Nationala din mai sa poata candida la sefia PDL si cei care nu au cinci ani vechime in partid, asa cum prevede Statutul. Solicitarea a fost aprobata in unanimitate de BPN.