Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, nu a dormit in noaptea din 20 martie, cand a urmarit cu interes ultimul meci al lui Lucian Bute, si spune ca poate face chiar o analiza a stilului in care acesta boxeaza, relateaza Mediafax.

"Recunosc ca nu am dormit in noaptea meciului si am urmarit toate filmarile care s-au facut in timpul campaniei de pregatire, filmarile care s-au facut la cantar, acolo unde brandul turistic al Romaniei a aparut purtat de Lucian Bute, si am inteles foarte multe si despre valoarea lui Lucian Bute, si despre box in general, iar meciul l-am urmarit cu sufletul la gura", a spus Udrea vineri, intr-o conferinta de presa.

Lucian Bute l-a invins, pe 20 martie, la Montreal, intr-un meci in care si-a aparat titlul de campion mondial, pe pugilistul nord-irlandez Brian Magee.

"Chiar faceam o gluma si-i spuneam domnului Bute ca deja pot sa fac o analiza asupra stilului in care boxeaza, pentru ca am fost extraordinar de prinsa de acel moment, asa cum cred ca au fost toti romanii", a adaugat Udrea.

Ea a mai spus ca pentru MDRT este o ocazie sa se implice in sustinerea sportului romanesc, chiar daca sportul nu este obiectul de activitate al ministerului.

Potrivit Elenei Udrea, colaborarea cu pugilistul roman va include si clipuri filmate in Romania cu Lucian Bute.

"Este important si cred ca e o mare curiozitate pentru admiratorii lui Lucian Bute sa afle de unde vine, unde s-a antrenat, unde a crescut. Acest Explore Carpathian Garden este important pentru cei de afara. Un mare campion s-a format aici, in gradina Carpatilor, respirand aerul din Carpati si o multime de astfel de lucruri se pot promova pornind de la faptul ca Lucian Bute este roman si a trait aici, in Romania", a afirmat Udrea.

Ea a adaugat ca, "mai in gluma, mai in serios", i-a propus lui Bute ca dupa incheierea carierei sa se implice in politica, pentru ca in acest domeniu este nevoie de forta.

MDRT si Lucian Bute au anuntat vineri ca urmatorul meci al pugilistului roman va avea loc la Bucuresti pe data de 9 iulie.