Vice-presedintele PNL Varujan Vosganian a declarat joi la RFI ca majoritatea parlamentara se va reconfigura "intr-un viitor apropiat". Liberalul s-a declarat ca "pana la toamna", cativa parlamentari din zona puterii vor parasi arcul guvernamental.

Vosganian a afirmat ca vede alta majoritate parlamentara in viitorul apropiat: "Situatia guvernarii este din ce in ce mai subreda si noi estimam ca intr-un viitor apropiat majoritatea se va reconfigura in Parlament. Insa de data asta noi credem ca cea care trebuie sa intervina cu fermitate este Curtea Constitutionala. Eu va spun raspicat ca daca aceasta asumare se depune si noi facem sesizarea la Curtea Constitutionala, aceasta are in sfarsit prilejul sa arate ca-si merita numele. Daca CC va accepta modificarea deciziilor definitive ale instantelor prin acte ale Guvernului, inseamna ca statul de drept este in agonie".

Liberalul a afirmat ca Opozitia nu va depune o motiune de cenzura, dupa ce Guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament pe plafonarea majorarii salariilor pentru profesori si Codul Social.

Urmareste continuarea pe www.rfi.ro.