Uniunea Social-Liberala (USL) se afla pe primul loc in optiunile de vot la alegerile parlamentare, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri, cu 59% din preferintele electoratului, se arata intr-un sondaj CURS citat de Agerpres.

La intrebarea "Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul Romaniei si urmatoarele partide si aliante politice s-ar inscrie in competitie, cu candidatii carui partid sau alianta politica ati vota"

  • 59% din cei care au participat la sondaj au ales USL,
  • 17% PDL,
  • 8% ar vota cu Partidul Poporului,
  • 5% cu UDMR,
  • 5% cu PRM,
  • 2% ar alege UNPR,
  • 1 % PNTCD si tot 1% PNG-CD.

2% din cei intervievati ar vota cu alte partide sau cu candidati independenti. In total esantion, 69% au exprimat o optiune, iar 31% nu sunt hotarati, nu raspund sau nu voteaza.

Potrivit sondajului, in cadrul USL 57% din cei intervievati sustin PSD, 36% ar alege PNL si 3% PC. 4% din respondenti nu stiu sau nu raspund.

Sondajul mai arata ca USL este perceput de 68% dintre respondenti drept castigator al viitoarelor alegeri generale.

CURS: Emil Boc este preferat de 36% de votantii PDL in fruntea partidului

Actualul presedinte al democrat-liberalilor, Emil Boc, ar fi preferat de votantii PDL in fruntea formatiunii, potrivit sondajului citat.

Potrivit anchetei sociologice, la Congresul PDL din 14 -15 mai, la intrebarea 'Cine ar trebui sa fie ales presedinte al PDL', Emil Boc ar fi preferat de 36% dintre votantii PDL, in timp ce Vasile Blaga ar fi preferat pentru aceeasi functie de 20% dintre votantii partidului.

Elena Udrea ar fi aleasa presedinte al PDL de 6% dintre votantii PDL si 8% din totalul celor chestionati.

3% dintre votantii PDL cred ca Traian Basescu ar trebui ales presedinte al partidului, precum si 3% din totalul esantionului, in timp ce Adriean Videanu ar fi preferat de 1% dintre votantii PDL si de 2% dintre cei chestionati. Pentru 2% dintre votantii PDL Gheorghe Flutur ar trebui ales presedinte al partidului, la fel ca si pentru 2% din cei chestionati, in timp ce pe Monica Macovei o prefera 0% dintre votantii PDL si 1% dintre cei chestionati.

PSD si PDL, favoriti in lupta pentru primarii

Candidatii PSD si PDL se afla pe primele doua locuri in competitia pentru functiile de primar la viitoarele alegeri locale, releva sondajul CURS.

Presupunand ca duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, 32% dintre cei intervievati ar vota cu candidatul PSD, 24% cu cel al PDL, 20% cu candidatul PNL, in timp ce 5% ar vota cu candidatul UDMR. Potrivit sondajului, 3% dintre chestionati ar vota cu candidatul Partidului Poporului, 2% cu cel al PC, cate 1% cu candidatii UNPR, PRM si PNTCD, in timp ce candidatii altor partide ar fi votati de 2% dintre cei intervievati.

Un candidat independent ar fi votat de 9% dintre cei chestionati.

In perioada 10-28 martie 2011, CURS a realizat, la comanda Cotidianul.ro, un sondaj de opinie de tip omnibus, pe un esantion de 1.104 respondenti adulti, reprezentativ la nivel national. Interviurile au fost de tipul - fata-in-fata, la domiciliul respondentilor; marja teoretica de eroare la nivelul intregului esantion este de +/-2,95% la un nivel de incredere de 95%.