Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni ca s-a luat o decizie politica pentru a se elabora 2 motiuni simple: pe Sanatate la Camera Deputatilor si pe Agricultura la Senat. In privinta angajarii raspunderii pe legea plafonarii salariilor profesorilor, Ponta a declarat ca nu poate fi acceptat sub nicio forma un act normativ care sa impiedice punerea in aplicare a unor hotarari judecatoresti: "nu vom participa in Parlament la niciun fel de procedura care implica un act ce nu poate fi adoptat sub nicio forma in Parlamentul Romaniei".

"Vom depune plangere penala la adresa lui Emil Boc si daca este cazul si impotriva presedintelui Traian Basescu, daca va promulga aceasta lege", a continuat Ponta.

Declaratii Victor Ponta:

  • Decizia USL este ca nu vom participa in Parlament la nici un fel de procedura care implica aceasta incalcare grava a Constitutiei, nici in Birourile Permanente, nici in plen, pentru a nu legitima sub nicio forma un act care nu poate fi adoptat in Parlament.
  • Adoptarea sub orice forma, fie angajare, fie lege, fie OUG sau alta forma legislativa a unui act normativ care sa impiedice exercitarea sau punerea in executare a unor hotarari judecatoresti este neconstitutionala si pune sub semnul intrebarii functionarea democratica a Romaniei si separatia puterilor in stat. Separatia puterilor in stat si respectul puterii legislative si executive fata de puterea judecatoreasca sunt imuabile.
  • Nu poti participa la ceva ce e neconstitutional pentru ca devii complicele lui Boc. Nu participam la nicio procedura parlamentara.