Comitetul Executiv Municipal al PSD Targu Mures a decis excluderea din partid a consilierului local Florin Vlas, fost presedinte al organizatiei municipale, si va face propuneri de inlocuire a ambilor reprezentanti ai PSD in Consiliul Local Targu Mures, informeaza Mediafax.

Presedintele PSD Targu Mures, Dragos Popa, a declarat, marti, ca decizia privind excluderea lui Florin Vlas din PSD a fost luata de Comitetul Executiv Municipal al PSD Targu Mures si, dupa solutionarea eventualei contestatii a acestuia, se va face o propunere privind inlocuirea lui Vlas din Consiliul Local Targu Mures.

"Domnul Florin Vlas, conform hotararii Comitetului Executiv Municipal al PSD Targu Mures, a fost exclus din randurile organizatiei, pentru ca nu si-a prezentat rapoartele de activitate. Propunerea a fost votata de Comitet, dar domnul Vlas poate, conform statutului, sa conteste decizia, in urma careia trebuie sa renunte la locul din Consiliul Local Targu Mures, dupa solutionarea acesteia ( contestatiei - n.r.) urmand sa il sustinem in locul sau pe domnul Lucian Loghin", a spus Popa.

El a precizat ca, in ceea ce il priveste pe celalalt consilier ales in CL Targu Mures din partea PSD Mures, Bogdan Buda, - care a renuntat la toate functiile detinute, inclusiv la mandatul de consilier local, in semn de protest fata de organizarea defectuoasa a alegerilor pentru sefia PSD Targu Mures, unde a fost unicul contracandidat al lui Dragos Popa - organizatia a facut deja o solicitare de inlocuire.

"In locul domnului Buda, ne-am anuntat sprijinul pentru domnul Octavian Moldovan, inlocuirea urmand sa se produca in sedinta de joi a Consiliului Local", a afirmat Popa.

De cealalta parte, Vlas a spus ca nu i s-a comunicat decizia de excludere, luata luni seara de Comitetul Executiv Municipal al PSD Targu Mures, despre care a aflat de la presa, adaugand ca nu stie daca o va contesta.

"Din 25 octombrie, de cand mi-am dat demisia din functia de presedinte al PSD Targu Mures, nu am mai fost invitat la nicio sedinta, desi faceam parte din Comitetul Executiv. Eu am fost ales de populatie si nu recunosc noua conducere, pe domnii Alexandru Petru Fratean (seful PSD Mures - n.r.) si pe Cornel Briscaru (secretarul executiv al organizatiei judetene - n.r.). Cand eu candidam pentru PSD, ei imi erau adversari, erau la PD si, respectiv, PNL", a aratat Vlas.

In 25 octombrie anul trecut, omul de afaceri Florin Vlas, presedintele PSD Targu Mures, care era si vicepresedinte al organizatiei judetene, si-a dat demisia din functiile detinute in cadrul partidului, dar nu si din calitatea de membru, acesta declarand ca filiala judeteana este "moarta" cu actuala echipa de conducere.