Presedintele PNL, Crin Antonescu, a admis, marti, dupa sedinta BPC, raspunzand unei intrebari, ca a avut, saptamana trecuta, miercuri, o intalnire privata cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. "Nu mai stiu daca era miercuri. A fost o intalnire privata", a spus Antonescu, evitand sa dea alte detalii, transmite Mediafax.

Antonescu a precizat ca, impreuna cu liderul PSD Victor Ponta, va avea o intalnire, de data aceasta oficiala, cu Sorin Oprescu, joi, la ora 13.00, in Bucuresti.

"Nu stiu exact locul, dar va avea loc in Bucuresti", a spus Antonescu.

Liderul liberal a precizat ca protocoalele USL pe Bucuresti vor avea o forma speciala, la care va cotribui si discutia cu Sorin Oprescu.

"Vom incerca sa asezam aceste lucruri (protocoalele, n.r.) dupa discutia pe care o vom avea eu si domnul Ponta cu Sorin Oprescu, joi, pe teme de administratie si buget", a mai spus Antonescu.

Primarul general al Bucurestiului, Sorin Oprescu, le-a adresat liderilor USL, Crin Antonescu si Victor Ponta, invitatia de a dialoga pe teme legate de exercitiul administrativ si bugetar al Capitalei, cei doi hotarand, luni, la nivelul conducerii Uniunii, sa dea curs invitatiei.

"Am primit si eu, si Victor Ponta, in calitate de presedinti, cate o adresa, o scrisoare din partea primarului general Sorin Oprescu in care ne invita la dialog asupra problemelor legate de exercitiul administrativ si bugetar al Capitalei. Am decis sa raspundem si, impreuna, sa avem o intalnire cu Sorin Oprescu in zilele urmatoare, in care sa discutam despre proiectele sale, despre problema bugetului, care se va discuta la CGMB, despre referendum si structura de organizare a sectoarelor", a anuntat, luni, intr-o conferinta de presa, liderul PNL Crin Antonescu.

El a precizat ca liderii USL sunt interesati de punctul de vedere al lui Sorin Oprescu, iar USL este decisa sa confere o linie unitara de actiune pentru toti consilierii sai din CGMB.

El a aratat ca invitatia a fost adresata doar lui si lui Victor Ponta, precizand ca, daca PC are consilieri generali, atunci va fi si el reprezentat la discutii.

Intrebat luni daca USL are in vedere sa sustina candidatura lui Oprescu pentru al doilea mandat de primar general, Antonescu a precizat ca aceasta ipoteza nu a fost si nu este exlcusa, dar ca o decizie in acest sens nu a fost inca luata.

"Mintea noastra joaca neincetat, nu ai cum sa nu te gandesti la aceasta ipoteza. Sorin Oprescu - candidat al USL e o ipoteza care nu a fost si nu e exclusa, dar care nu s-a transformat intr-o decizie", a spus Antonescu.