Europarlamentarul Adrian Severin si-a anuntat, luni, demisia din PSD, cu putin timp inaintea sedintei Biroului Executiv al organizatiei din Bucuresti a partidului, in care urma sa fie analizata solicitarea formulata de conducerea PSD privind excluderea sa din formatiunea social-democrata: "Va rog sa acceptati sa ma retrag din PSD. Este o demisie statutara, care nu poate insa sa rupa cu nimic legaturile dintre noi", a afirmat Severin, care a adaugat ca "Am fost condamnat inainte de a fi acuzat si judecat."

Severin, fara imunitate?Foto: AGERPRES

Liderul social-democrat Victor Ponta declarase luni la pranz ca inca asteapta o demisie a lui Adrian Severin, lasand sa se inteleaga ca, in cazul in care acest lucru nu se va intampla, excluderea acestuia din PSD este aproape sigura.

"Am fost condamnat inainte de a fi acuzat si judecat. In toti acesti ani, singurele mele surse de venit au fost salariile - respectiv indemnizatia de parlamentar - si remuneratiile pentru servicii profesionale pe care le-am prestat la vedere, transparent", a declarat luni Adrian Severin, intr-o conferinta de presa.

"Niciodata nu am facut nimic altceva, nimic care sa prespuna folosirea mandatului meu de parlamentar pentru a obtine venituri in plus si nimeni nu a demonstrat lucrul acesta. Nu am luat bani sa promovez amendamente si nu am influentat pe nimeni in decizii", a adaugat el.

In urma acuzatiilor aduse de publicatia "The Sunday Times" in urma cu 8 zile, Adrian Severin isi anuntase autosuspendarea din Biroul Politic National al PSD si retragerea din grupul socialistilor europeni. El a precizat insa ca nu isi va da demisia din Parlamentul European.

Intre timp, Parlamentul European a declansat o ancheta si biroul lui Adrian Severin a fost sigilat.

Reporterii britanici de la "The Sunday Times" au propus unui numar de 60 de membri ai Parlamentului European sa le plateasca pana la 100.000 de euro pe an in schimbul unor amendamente a caror adoptare ar fi fost sustinuta si promovata de respectivii deputati. Trei dintre alesi ar fi acceptat - Adrian Severin, Zoran Thaler si Ernst Strasser.