Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a afirmat luni, comentand informatiile dezvaluite de telegramele WikiLeaks, ca "mie nu imi place barfa nici cand e facuta de oameni obisnuiti". HotNews.ro a publicat duminica mai multe telegrame ce ar fi fost trimise Departamentului de Stat de la Washington de misiunea diplomatica americana din Romania.

"Mie nu imi place barfa nici cand este facuta de oameni simpli, daramite de niste oameni cu pretentii. Merg ca niste oameni fara personalitate, sa barfeasca cu diplomati straini", a spus liderul social-democrat, citat de Mediafax.

Intrebat cum comenteaza faptul ca printre cei care au facut informari oficialilor SUA au fost si reprezentanti ai PSD, Iliescu a raspuns: "Indiferent cine. Lipsa de personalitate si lipsa de decenta nu au culoare politica".

HotNews.ro a publicat duminica mai multe telegrame ce ar fi fost trimise Departamentului de Stat de la Washington de misiunea diplomatica americana din Romania. Documentele contin numeroase referiri la politicienii din PSD, la relatiile dintre reprezentantii partidului sau la intalnirile dintre Mircea Geoana cu Traian Basescu.