Liderul PNL, Crin Antonescu a spus luni, la RFI, ca unele telegrame diplomatice despre Romania dezvaluite de WikiLeaks sunt superficiale si irelevante, adevarate "compuneri" nedocumentate. Un ambasador "se poate insela foarte tare intr-un anumit moment si poate chiar dezinforma centrala sa", a afirmat presedintele liberal.

Crin AntonescuFoto: Agerpres

Crin Antonescu a spus ca nu este surprins de dezvaluirile WikiLeaks, preluate de HotNews.ro. Liderul PNL a remarcat insa "superficialitatea" unora dintre telegramele diplomatice americane. "In calitate de cetatean roman, traitor in Romania si om politic implicat in viata publica din Romania nu ma surprind. Un element de surpriza este superficialitatea unora dintre aceste documente, unora dintre aceste compuneri, sa spun asa, care ingroasa volumul birocratic la Departamentul de Stat. Sa informezi Departamentul de Stat ca de pilda Gigi Becali e vreun oligarh, adica un om care din umbra conduce politica romaneasca e putin caraghios. Altfel, sigur, sunt lucruri despre care s-a vorbit in Romania aproape in fiecare zi. E semnificativ sa vezi care-i perceptia americanilor, in plus cateva lucruri picante, dar n-as spune ca e ceva atat de spectaculos, incat sa ne schimbe perceptia asupra unor asezari alcatuiri politice", a spus presedintele liberal.

El a spus ca are un sentiment de deja-vu: "Sentimentul de deja-vu - nu doar pentru mine, ci si pentru opinia publica, socotesc eu - nu ma indeamna sa cred ca se vor produce mutatii de constiinta publica".

Citeste mai multe declaratii facute de Crin Antonescu pe www.rfi.ro.

Vezi mai jos declaratia facuta de Crin Antonescu inainte de sedinta PNL de luni.