Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri seara, la Craiova, la o intalnire cu cateva sute de liberali, ca este atat de bagat in seama de Plesu, Tismaneanu si Cartarescu incat incepe sa devina paranoic, pentru ca isi fac mereu si discuta un bilant al temelor, al motivelor, al scopului pentru care PNL a facut alianta cu PSD, relateaza Agerpres.

"Este foarte greu ca, dupa 20 de ani de confruntare cu cicatrici, pe teren, nu pe bloguri, dupa tot ceea ce inseamna distanta doctrinara dintre noi si PSD sa ajungem astazi impreuna. Vreau sa va spun, ca fara sa ma simt confortabil sub tirul zilnic, pentru ei lucreaza, nu as spune in ture ca la civili, ci pe sistem de plantoane ca la militari sau ca la servicii, azi e Tismaneanu, maine e Cartarescu, poimaine e Plesu, ca sa vorbesc numai de cei mari. Cei mici sunt in tura continua si Antonescu este dusmanul poporului, Antonescu este dusmanul liberalismului, dreapta e distrusa, PNL a alunecat spre stanga, ne-am vandut lui Voiculescu, ne-am vandut lui Iliescu etc., etc. Nu mi-e la indemana nici chestiunea asta. Ma simt stanjenit, sunt un om modest, sa te bage in seama, din trei in trei zile Plesu, din trei in trei zile Tismaneanu si din trei in trei zile Cartarescu, te imping usor, usor sa devii paranoic, ceea ce nu doresc, desi s-ar putea intampla, daca o tin in ritmul acesta. Si atunci imi fac mereu si discut un bilant al temelor, al motivelor, al scopului pentru care am facut acest lucru", a spus Antonescu.

Presedintele PNL sustine ca exista oameni care cred sau incearca sa ii convinga pe altii ca a fi de dreapta inseamna a fi contra PSD. "Se intampla cel mai adesea ca atunci cand esti de dreapta sa fii contra PSD, dar nu poti defini dreapta prin asta", a sustinut liderul liberalilor.

Crin Antonescu: Cu PSD nu discutam despre doctrina, ci despre igiena elementara

Crin Antonescu a mai declarat vineri seara ca PNL nu discuta cu PSD, in cadrul USL, despre doctrina, ci despre igiena elementara, pentru ca in acest moment romanii se sufoca in mizerie, saracie, abuzuri si teama.

"Pana una alta nu discutam despre doctrina, ci discutam despre igiena elementara. Ne sufocam in mizerie, ne sufocam in saracie, ne sufocam in abuz, ne sufocam din nou in teama. Si prima miscare igienica este sa ne curatam de cei care genereaza aceasta mizerie, acest abuz, aceasta teama. Si exact cum ma spal cu sapun, daca este nevoie, ca sa curat aceasta mizerie, ma aliez cu PSD si cu oricine este nevoie", a afirmat Antonescu.