"Adrian Severin trebuie sa demisioneze din Parlamentul European si din PSD. Daca nu va considera de cuviinta sa faca acest lucru, voi declansa eu procedurta de excludere a sa din PSD", a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, liderul social-democrat Victor Ponta.

Declaratiile lui Victor Ponta:

  • Domnul Severin a gresit in activitatea dansului si trebuie sa isi asume responsabilitatea politica, lucrurile sunt clare.
  • Imi doresc ca ancheta Parlamentului European sa stabileasca orice alt tip de responsabilitate, dincolo de cea politica.
  • Daca se va dovedi ca domnul Severin este nevinovat, imi voi cere scuze.
  • PSD va urma in totalitate deciziile socialistilor europeni si ale grupului socialist din PE.
  • Imi mentin decizia de suspendare a domnului Adrian Severin din partid.
  • Domnul Severin nu este victima unei conspiratii, ci a propriilor sale greseli.
  • PSD se confrunta cu o situatie dificila, care il priveste pe un membru vechi al sau si un membru cunoscut pentru capacitatea sa politica.

Victor Ponta a cerut, cu aceasta ocazie, o decizie a PDL privind demiterea presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, pe care a acuzat-o din nou de fraudarea votului din Parlament la Legea pensiilor, subliniind ca in cazurile Severin si Anastase nu trebuie folosite unitati de masura diferite.

Cotidianul The Sunday Times a publicat un articol potrivit caruia trei europarlamentari - slovenul Zoran Thaler, austriacul Ernst Strasser si Adrian Severin - s-ar fi declarat dispusi "sa-si vanda serviciile" contra unor sume de pana la 100.000 de euro unor jurnalisti ai publicatiei mentionate care pretindeau ca se ocupa cu actiuni de lobby. Parlamentul European a decis sa lanseze o investigatie in urma informatiilor aparute in cotidianul britanic, in timp ce procurorii DNA s-au sesizat, din oficiu, privind posibila savarsire a unor fapte de coruptie de catre Severin.

Luni seara, Severin a spusca in urma discutiei avute cu liderul socialistilor din Parlamentul European, Martin Schultz, a decis sa se retraga din grupul socialist pana la terminarea procedurilor de investigare a acuzatiilor la adresa sa.