Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, sustine ca presedintele Traian Basescu s-a amestecat "flagrat si strident" in treburile interne ale PDL, iar pentru astfel de gesturi "un parlament responsabil responsabil l-ar suspenda".

"In general, s-a amestecat flagrant si strident in treburile interne de partid. Nu este treaba presedintelui tarii. Domnul Basescu nu respecta lidera si spiritul Constitutiei. (...) Opozitia nu are ce sa faca decat sa constate. Un parlament responsabil responsabil l-ar suspenda", a afirmat Iliescu, vineri, la Academia de Stiinte Agricole si Silvice 'Gheorghe Ionescu Sisesti", intrebat daca considera ca seful statului si-a depasit atributiile vorbind public despre situatia din interiorul PDL si despre candidatii la presedintia partidului, relateaza Agerpres.

Pe de alta parte, referitor la unele propuneri de modificare a Constitutiei avansate de seful statului, Iliescu a precizat ca schimbarea textului legii fundamentale reprezinta "o problema serioasa", care trebuie analizata in cadrul unei comisii parlamentare cu autoritatea corespunzatoare si in care sa fie reprezentate toate fortele politice.

El a amintit ca in 2003, cand s-a pus problema modificarii Constitutiei, s-a constituit o comisie speciala in cadrul Parlamentului condusa de un jurist, presedintele Camerei Deputatilor de la acea vreme, Valer Dorneanu, vicepresedinte fiind un reprezentat al opozitiei, actualul premier Emil Boc, si care, dupa luni de discutie, a intocmit proiectul de modificare a Constitutiei, care a format si obiectul unui referendum.

Liderul de onoare al PSD a precizat ca o problema seriosa care ar trebui analizata cand se va lua in calcul modificarea textului legii fundamentale este sanctionarea migratiei politice.

"Iata, o problema serioasa ca sa dam autoritate morala acestui Parlament, sa nu se mai plimbe la nivelul Parlamentului oamenii dintr-un partid in altul dupa cum bate vantul. Deci, asa ceva trebuie sa formeze obiectul, intr-adevar, al unei comisii cu autoritatea corespunzatoare si in care sa fie reprezentate toate fortele politice. Asta trebuie sa fie modalitatea de schimbare a Constitutiei", a mai spus Ion Iliescu.