Biroul politic al Organizatiei PDL Bucuresti Sector 1 a avut joi dupa-amiaza o sedinta fulger in urma careia a propus demiterea din functie a liderului filialei, Bogdan Cantaragiu, care semnase pentru sustinerea lui Vasile Blaga la sefia partidului, au declarat pentru HotNews.ro surse democrat-liberale. Dupa anuntarea candidaturii lui Emil Boc la sefia PDL mai multi sustinatori ai lui Vasile Blaga au trecut in tabara premierului. Ultimul venit a fost vicepresedintele PDL, Gheorghe Flutur care a declarat public ca il sustine pe Emil Boc.

Fostul deputat PDL, Anca Constantinescu a confirmat pentru HotNews.ro ca decizia a fost luata cu 28 de voturi pentru si 2 impotriva. Propunerea de demitere urmeaza a fi inaintata organizatiei PDL Bucuresti al carei presedinte este Elena Udrea.

"Am fost convocati telefonic pentru sedinta si s-a propus demiterea acestuia din functia de presedinte al PDL sector 1 pe motiv ca strica imaginea partidului si a organizatiei. Am fost prezenti 30 de colegi membrii in Biroul Politic dintre care 28 am votat in favoarea demiterii", a declarat Anca Constantinescu.

Propunerea va fi prezentata presedintelui organizatiei PDL Bucuresti, Elena Udrea.

Deputatul PDL, Bogdan Cantaragiu nu a putut fi contactat pana la difuzarea materialului.

Conform surselor HotNews.ro Bogdan Cantaragiu a pierdut anul trecut sefia PDL Giurgiu si a fost sustinut de Vasile Blaga la sefia PDL, sector 1 Bucuresti. De asemenea Cantaragiu a semnat pentru sustinerea lui Blaga.

In cursul zilei de miercuri, Elena Udrea a convocat o sedinta la PDL Bucuresti in care le-a cerut membrilor organizatiei pe care o conduce sa-l sustina pe Emil Boc la presedintia partidului.

Dupa sedinta, Udrea a anuntat ca organizatia de Bucuresti a hotarat sustinerea candidaturii lui Emil Boc la sefia partidului. "Am dat un vot politic pentru a nu mai exista aceste interpretari ca Organizatia de Bucuresti merge o parte intr-un fel, o parte intr-un fel. A fost un vot politic in urma acestor dezbateri si in unanimitate (15 voturi din 15 - n.r.) organizatia si-a exprimat sprjinul pentru Emil Boc, urmand ca la aparitia motiunii sa procedam conform Statutului", a anuntat Udrea, potrivit agentiei Agerpres.

Bogdan Cantaragiu, lider la sector 1, Silvian Ionescu, la sectorul 3, Romeo Raicu, lider la sector 4 si Daniel Pirpiliu de la sectorul 5 au semnat pentru sustinerea lui Vasile Blaga. Potrivit surselor HotNews.ro, cei patru sunt fideli secretarului general al PDL pentru ca i-a sprijinit la sefia organizatiilor de sector pe care le reprezinta.

Deputatul PDL Bogdan Cantaragiu a fost audiat de procurorii DNA in dosarul de coruptie al lui Dan Pasat, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres. Bogdan Cantaragiu (seful PDL Giurgiu), ar fi acuzat, potrivit surselor citate, ca s-ar fi folosit de influenta sa pentru a-l determina pe un primar sa favorizeze firma deputatului Dan Pasat in scopul obtinerii unor beneficii.

Gheorghe Flutur sare in barca lui Boc

De asemenea, presedintele organizatiei judetene PDL Suceava, Gheorghe Flutur, a anuntat in ziua motiunii de cenzura ca va sustine candidatura lui Emil Boc la functia de lider al formatiunii, la Conventia Nationala din luna mai. HotNews.ro scria recent ca Flutur era unul dintre sustinatorii pe care se baza Vasile Blaga.

"PDL are nevoie de consecventa, de solidaritate, de o echipa puternica, de innoire, de dinamism si initiativa. (...) Caruta nu se lasa in mijlocul drumului chiar daca drumul este greu", a declarat Flutur, citat de agentia Agerpres.

Utimele dezertari de la Blaga si achizitiile lui Boc

Conform surselor HotNews.ro, in tabara lui Emil Boc se inscriu pe langa cei care si-au anuntat public deja sustinerea si Raluca Turcan, Daniel Buda (Cluj), Ioan Oltean (Bistrita), PDL Bucuresti, PDL Salaj. De asemenea, de partea lui Boc s-au reorientat si organizatiile Bistrita, Arad, Brasov, Neamt, Satu Mare, Maramures, Arges, Dambovita, Galati, Olt, Iasi si Mehedinti.

Totodata, la motiunea de cenzura adeptii lui Boc - Roberta Anastase, Anca Boagiu si Daniel Buda au strans semnaturi de la parlamentari pentru sustinerea acestuia. Conform surselor citate acestia ar fi strans in jur de 100 de semnaturi. Dintre ministrii care il sustin pe actualul presedinte al PDL se numara Elena Udrea, Anca Boagiu, Traian Igas, Daniel Funeriu, Teodor Baconschi, Ioan Botis, Gheorghe Ialomitianu.

Contracandidatul lui Boc este secretarul general al PDL, Vasile Blaga care are o puternica sustinere din partea organizatiilor PDL si este sustinut de garda veche. Aceleasi surse sustin ca Blaga beneficiaza de sprijinul lui Radu Berceanu (Dolj), Adriean Videanu, Cezar Preda (Buzau), Gheorghe Albu, Sorin Frunzaverde (Caras Severin).

La capitolul filiale judetene, in tabara lui Blaga se inscriu Alba, Bihor, Hunedoara, Braila, Ialomita, Tulcea, Vrancea, Botosani, Sibiu, Teleorman, Timis, Dolj, Gorj si Ilfov. Pana in prezent, Blaga se sprijina de sustinerea a aproximativ 30 de parlamentari si un ministru Ioan Ariton, conform surselor HotNews.ro.

Blaga a pierdut in ultima saptamana sustinerea organizatiilor: Suceava - Gheorghe Flutur, Bistrita - Ioan Oltean, Bacau - Gabriel Berca, Olt - Darius Valcov, Mehedinti - Mihai Stanisoara, Arges - Mircea Andrei, Galati - Mircea Toader.