Emil Boc ar putea fi schimbat din functia de premier saptamana viitoare sau in viitorul apropiat. O spune la RFI senatorul UDMR, Gyorgy Frunda. El declara ca lupta pentru putere in PDL va influenta activitatea guvernamentala. Frunda apreciaza insa ca "un maur trebuie sa-si faca treaba pana la sfarsit si pe urma sa plece".

Gyorgy Frunda crede ca Emil Boc va fi schimbat in curand din fruntea Guvernului. "Lupta din cadrul Partidului Democrat Liberal, pentru sefia acestei formatiuni politice va influenta activitatea guvernamentala in viitorul apropiat, cel putin pana la mijlocul lui mai. Cred ca vom asista la schimbari. Daca Partidul Democrat Liberal isi mentine acea prevedere statutara potrivit careia liderul partidului nu poate sa fie prim-ministru, atunci e posibil ca saptamana viitoare sau in viitorul apropiat sa asistam chiar la schimbarea premierului", spune senatorul UDMR.

El apreciaza insa activitatea politica a lui Emil Boc, chiar daca are sa-i reproseze anumite lipsuri in plan economic. Guvernul nu a facut "nici minimul asteptat de populatie", in plan economic, sustine parlamentarul: "Ca formatiune politica, eu cred ca activitatea domnului Emil Boc a fost buna, colaborarea cu dansul este buna. Reprosurile pe care eu personal le fac sunt in domeniul economic-financiar. Acolo cred ca Guvernul, in primul rand ministrii de resort, dar si premierul in functie au o responsabilitate mare si cred ca acolo nu s-a facut nici minimul asteptat de populatia acestei tari. Dar in ceea ce priveste colaborarea intre formatiunile care formeaza coalitia, premierul si-a facut treaba si isi face treaba". Continuarea pe www.rfi.ro