Presedintele organizatiei judetene PDL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat miercuri ca va sustine candidatura lui Emil Boc la functia de lider al formatiunii, la Conventia Nationala din luna mai, transmite Agerpres. HotNews.ro scria recent ca Flutur era unul dintre sustinatorii pe care se baza Vasile Blaga.

Gheorghe FluturFoto: Agerpres

Flutur a anuntat miercuri ca a semnat motiunea de sustinere a acestuia.

"PDL are nevoie de consecventa, de solidaritate, de o echipa puternica, de innoire, de dinamism si initiativa. (...) Caruta nu se lasa in mijlocul drumului chiar daca drumul este greu", a afirmat Flutur.

Presedintele PDL Suceava a spus ca PDL trebuie sa aiba incredere in propria capacitate de redresare, iar formatiunea nu va putea avea succes daca se disociaza de masurile luate in ultimul an de Guvernul condus de Emil Boc.

"Cred ca la Conventia Nationala avem nevoie de o motiune puternica, cu caracter limpede de dreapta, sustinuta de oameni cu experienta si voturi in spate, dar si cu oameni noi cu potential viitor", a afirmat Gheorghe Flutur, subliniind ca va milita pentru o echipa unita a PDL.

Conform surselor HotNews.ro, in tabara lui Emil Boc se inscriu pe langa cei care si-au anuntat public deja sustinerea si Raluca Turcan, Sulfina Barbu, Daniel Buda (Cluj), PDL sector 6 Bucuresti. De asemenea, de partea lui Boc este posibil sa se orienteze si organizatiile Arad, Brasov, Neamt, Satu Mare, Maramures, Arges, Dambovita.

Contracandidatul lui Boc este secretarul general al PDL, Vasile Blaga care are o puternica sustinere din partea organizatiilor PDL si este sustinut de garda veche. Aceleasi surse sustin ca Blaga beneficiaza de sprijinul lui Radu Berceanu (Dolj), Adriean Videanu, Ioan Oltean (Bistrita), Cezar Preda (Buzau), Gheorghe Albu, Sorin Frunzaverde (Caras Severin).

La capitolul filiale judetene, in tabara lui Blaga se inscriu Alba, Bihor, Hunedoara, Braila, Ialomita, Galati, Tulcea, Vrancea, Iasi, Botosani, Sibiu, Teleorman, Timis, Olt, Dolj, Gorj, Ilfov precum si din sectoarele 1, 3, 4 si 5 ale Capitalei.