Clubul de sah Elisabeta Polihroniade a solicitat, printr-o scrisoare, conducerii Senatului sprijinul in vederea popularizarii acestui joc prin organizarea unui concurs intre partidele parlamentare.

"O astfel de actiune de popularizare a sahului este o premiera, iar acest concurs ar urma sa se desfasoare dupa programul activitatilor parlamentare, o data pe luna, in seara zilei de marti, dupa ora 17,00", se arata intr-un document citat de Agerpres.

Echipele ar urma sa fie formate, potrivit propunerii clubului de sah, din cate patru sau sase parlamentari-jucatori pentru fiecare partid sau grup parlamentar. Partidele de sah se pot desfasura timp de o ora, cate 30 de minute pentru fiecare jucator-parlamentar.

Prima runda ar putea avea loc in luna martie, astfel incat turul campionatului de sah parlamentar sa fie finalizat pana la vacanta. Apoi, in toamna, ar urma sa fie organizat returul cu finalizarea campionatului de sah parlamentar.

Clubul de sah va asigura organizarea tehnica, arbitri, echipamentele necesare: garnituri de sah, ceasuri de control al timpului si echipamente IT pentru transmiterea on-line a partidelor.

"Prin organizarea unei actiuni de o asemenea amploare, datorita prestigiului participantilor, s-ar putea atrage atentia intregii tari, in mod special a copiilor si tinerilor, pentru nobila arta a sahului, care sa prezinte o ' lupta' frumoasa si fair-play a partidelor parlamentare", se mai arata in scrisoarea transmisa Biroului Permanent al Senatului de catre reprezentantii clubului de sah.