Opozitia nu-si pune "nici o speranta" in eventualii parlamentari din arcul guvernamental care ar putea vota motiunea de cenzura de miercuri, 16 martie, a declarat la RFI vicepresedintele PSD, Constantin Nita. El a acuzat PDL-ul de "lasitate" si nu a exclus o noua motiune in luna iunie.

Parlamentarii PDL dau dovada de "lasitate", daca se abtin de la votul asupra motiunii de cenzura pe Codul Muncii, a spus Constantin Nita: "Un gest de lasitate, care demonstreaza ca n-au depasit o anumita stare de fapt existenta in Partidul Democrat Liberal, aceea de a asculta cu sfintenie ordinele stapanului. Nu pot sa cred ca majoritatea senatorilor si deputatilor PDL sunt de acord cu actualul Cod al Muncii. Sunt convins ca intre ei sunt foarte multi care nu sunt de acord".

Vicepresedintele PSD a declarat ca noul Cod al Muncii, asupra caruia Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament, reduce sindicatele la tacere: "Nu suntem de acord cu desfiintarea contractelor colective de munca. E inacceptabil sa diminuezi rolul sindicatelor intr-o societate democratica. Principalul scop a fost acela de a aduce sindicatele la tacere si de a nu le mai da posibilitatea sa se exprime in mod public, asa cum o faceau pana in prezent".

Nita nu-si pune sperante in eventualii tradatori din arcul guvernamental.

Motiunea de cenzura intitulata "Codul Boc - salarii mici, somaj mare, firme falimentate" va fi dezbatuta si apoi votata miercuri de parlamentari.

Motiunea a fost introdusa, saptamana trecuta, de opozitie dupa ce Executivul si-a angajat raspunderea pe noul Cod al muncii. Cei 210 de semnatari ai documentului critica Executivul, afirmand ca acesta are ca singura filosofie economica taierile de venituri.Daca motiunea de cenzura va fi adoptata, Guvernul va fi demis.

Confederatiile sindicale au anuntat ca vor ataca noul Cod al muncii la Curtea Constitutionala, daca motiunea de cenzura va fi respinsa.

Citeste mai multe declaratii ale lui Constantin Nita www.rfi.ro.