Deputatul PDL Iasi Marius Spanu vrea ca pe buletinele de vot sa fie inclusa o noua rubrica, astfel incat cetatenii nemultumiti de candidati sa isi poata exprima neincrederea in clasa politica, relateaza Agerpres.

Deputatul Marius Spanu a declarat, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta marti, ca va aduce un amendament viitoarei Legi Electorale intrucat, in prezent, multi dintre romanii care se prezinta in fata urnelor de vot nu au posibilitatea de a-si exprima neincrederea in clasa politica.

"Au doar doua variante: sa lase buletinul alb, insa multi nu faceau acest lucru de teama fraudarii sau sa voteze de mai multe ori, insa erau invinovatiti de prostie sau necunoasterea legii. O casuta in care sa fie scris "nu votez pe nimeni" sau "nu am incredere in nimeni" va arata intregii clase politice faptul ca trebuie sa se schimbe. Atunci, evident, alegatorii ne vor spune clar ce vor. Nimeni nu va mai arunca in curtea celuilalt acest esec, fie ca sunt de la PNL, de la PSD sau PDL", a spus parlamentarul iesean.

In opinia democrat liberalului, aceasta noua rubrica ar urma sa fie introdusa pe buletinul de vot de la alegerile locale din 2012 si va determina o prezenta mai mare in fata urnelor de vot.